Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Március 16. 12:53, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Havazás - Szabolcs megye egész területéről fogadja az áram nélkül maradt családokat Nyíregyháza

Havazás - Szabolcs megye egész területéről fogadja az áram nélkül maradt családokat Nyíregyháza

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egész területéről fogadja Nyíregyháza az áram nélkül maradt családokat - közölte a megyeszékhely önkormányzatának sajtószóvivője szombaton az MTI-vel.

Rendes Sándor elmondta: Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester személyesen kereste fel azokat a családokat, amelyek a pénteken megnyitott szálláshelyeken töltötték az éjszakát.
A tapasztalatok szerint Nyíregyházáról és vonzáskörzetéből is igénybe vették a felajánlott segítséget. Mivel még szombaton sem garantált a megye számos településén és Nyíregyháza néhány külterületi városrészének egyes utcáiban az áramszolgáltatás helyreállítása, a polgármester elrendelte a kialakított szálláshelyek további nyitva tartását - ismertette a szóvivő.
Jelenleg öt nyíregyházi kollégiumban, a Westsik Vilmos, a Wesselényi Miklós, a Zrínyi Ilona és a Bánki Donát középiskolák kollégiumaiban, valamint a Nyírszőlősi Általános iskoláéban biztosítanak elhelyezést a rászorultaknak - tette hozzá.
A katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivőjének korábbi közlése szerint szombatra virradó éjjel a megyében harmincan vették igénybe a kijelölt melegedőhelyeket. A nyíregyházi Ózon panzióban térítésmentesen 25-en kaptak elhelyezést, Bujon négy, Nagyhalászban egy embert helyeztek el ilyen módon.
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében szombat délelőtt még mindig 50 ezer fogyasztói helyen nem volt áramszolgáltatás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 15. 07:59, szerda | Belföld

Idegen civilizációk nyomaira bukkanhattak a Tejútrendszerben

Hét olyan csillagot találtak, amelyeknek különös fényét természetes körülményekkel nehezebb megmagyarázni, mint azzal, hogy elkezdték hatalmas energiaközpontokká alakítani őket.