Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Október 03. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Hat baleset Nógrád megyében

Hat baleset Nógrád megyében

Az elmúlt 24 órában négy személyi sérüléssel és két anyagi kárral járó baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy 63 éves férfi közlekedett személygépkocsival Balassagyarmat belterületén, amikor az Ifjúság út és a Vörösmarty utca kereszteződésében összeütközött egy másik személygépkocsival. A balesetben a két jármű vezetője sérült meg.

A délutáni órákban Salgótarján belterületén történt személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset. A Rákóczi úton egy 47 éves férfi haladt segédmotoros kerékpárral, amikor az egyik útkereszteződésben egy személygépkocsi elé kanyarodott. A 47 éves motoros, hogy az ütközést elkerülje fékezett, melyet követően elesett és megsérült.

A késő esti órákban a 2-es számú főút Katalinpuszta és Szendehely közötti szakaszán haladt személygépkocsival egy 38 éves férfi, amikor egy vele szemben közlekedő személygépkocsi a vizes aszfalton megcsúszott, melyet követően a két jármű összeütközött. A másik jármű vezetője a rendőrök kiérkezése előtt a helyszínt elhagyta. A balesetben két személy sérült meg.

A megye útjain az elmúlt napon további egy személyi sérüléssel és két anyagi kárral járó baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a közúti közlekedés szabályairól szóló rendelet, közismert nevén KRESZ előírja, hogy ha a baleset halált, vagy személyi sérülést okozott, a balesetről a rendőrhatóságot (a legközelebbi rendőrt) haladéktalanul értesíteni kell és a lehetőségekhez képest gondoskodni kell a nyomok megőrzéséről. A helyszínt csak az intézkedő rendőr engedélyével szabad elhagyni.

Ha személyi sérülés nem történt, de valamelyik érdekelt a baleset miatt rendőri intézkedést kér és értesítette a rendőrséget, a balesettel érintett járművek vezetőinek a rendőri intézkedést meg kell várniuk. Ha nincs személyi sérülés és nem kérnek rendőri intézkedést, kötelesek egymás számára a személyazonosságukat igazolni és megnevezni azt a biztosítót, amellyel a járműre felelősségbiztosítást kötöttek.

Személyi sérülés esetén, illetve akkor, ha egy jármű kigyulladt, a balesettel nem érintett járművek vezetői is kötelesek a tőlük elvárható segítséget nyújtani.

Forrás: 1/1975. (II. 5.) KPM–BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól 58. §.

Kérjük, hogy vezessenek óvatosan és körültekintően! Tartsanak kellő követési távolságot, haladási sebességüket az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg!

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 15:15, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint.

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

Kérjük, jelentkezzen, ha látta a balesetet!

A Nógrád vármegyei rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 17. 09:15, szerda | Helyi

I. József magyar király

1711. 04. 17-én Bécsben, 32 éves korában himlőben meghalt I. József magyar király, német-római császár és cseh király.

2024. Április 17. 08:54, szerda | Helyi

Nemzeti Történeti Emlékpark - Ópusztaszer

42 éve, Ópusztaszeren felavatták a Nemzeti Történeti Emlékparkot, ahol a Feszty körkép látható.