Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2014. Március 15. 13:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Hárommilliárd forintos beruházás kezdődik

Hárommilliárd forintos beruházás kezdődik

Már a napokban elkezdődhet a közel hárommilliárd forintba kerülő hulladék rekultivációs munka, miután megkötötte a szerződést a kivitelezői konzorciummal a Kelet-Nógrádi Hulladékrekultivációs Társulás.

Az uniós elvárásokat megvalósító program tizenöt település tizenhat szemétlerakóját érinti. Ebből a karancsságit és a szalmatercsit teljesen felszámolják, a többi pedig helyben rekultiválható. A 2008-ban kialakított összefogás, majd az ezt követő tervezési munka után a társulás 2012-ben nyerte el a teljes támogatási összeget a program megvalósítására. A közbeszerzési eljárás során azonban kiderült, hogy a kivitelezési munka újabb hatszázmillió forint kiegészítésre szorul. Ezt a többletforrást a támogató az elmúlt év végén biztosította. Így az év elején elkezdődhetett a közbeszerzési eljárás, amelynek nyertese egy négy cégből álló kivitelezői konzorcium lett.

Forrás: radiofocus.hu

További híreink
Vissza a kezdőlapra

Címkék: beruházás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 12:00, hétfő | Helyi

Múzeumok és Galériák Éjszakája Füleken.

A Múzeumok és Galériák Éjszakáját rendezik meg szombaton a felvidéki Füleken, a program központi témája Egyiptom lesz a szervező Füleki Vármúzeum.

2024. Május 13. 10:21, hétfő | Helyi

A hétvége eseményei!

Kigyulladt egy szemetes konténer egy tárolóban,Elhagyta az úttestet és egy fának ütközött egy személyautó,Gázolaj folyt az úttestre kis területen egy meghibásodott járműből.

2024. Május 13. 10:10, hétfő | Helyi

Versenybe szálltak önkéntes tűzoltóink.

Idén Salgótarjánban, a Baglyasaljai Tűzoltó gyakorlópályán került megrendezésre a Szent Flórián napi ünnepséggel egybekötött önkéntes és létesítményi tűzoltók versenye.

2024. Május 13. 08:00, hétfő | Helyi

Hideg reggel jön, de napközben már nem fogunk fázni.

Gomolyfelhős, napos időjárás várható. Jelentéktelen csapadékra késő délután, este van esély a délnyugati határ közelébe