Városlista
2020. szeptember 30, szerda - Jeromos

Hírek

2012. Június 28. 11:53, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Három koncertet ad nyáron a Új Liszt Ferenc Kamarakórus

Három koncertet ad nyáron a Új Liszt Ferenc Kamarakórus

A Zeneakadémia jelenlegi növendékeiből és nemrég diplomázott hallgatóiból szervezett Új Liszt Ferenc Kamarakórus három nyári hangversenyt ad Erdei Péter vezényletével.

Az első koncert szombaton délután hallható Hévízen, a Szentlélek templomban. A templomtérhez illő programot adnak, áhítatos műveket énekelnek: Bach három, illetve Mendelssohn, Mosonyi Mihály, Csemiczky Miklós és Szokolay Sándor egy-egy alkotását.
Aznap este a keszthelyi Balaton Múzeumban lépnek fel, a vers és a zene kapcsolatát mutatja be ez a hangverseny. Kodály Zoltán Vörösmarty Mihály versére írt, Liszt Ferenchez című kórusművével kezdődik a műsor. Majd Vass Lajos, Farkas Ferenc, Vajda János, Tóth Péter és Kocsár Miklós versmegzenésítései hangzanak el.
A harmadik hangversenyt július 22-én adják Kórusünnep címmel a Gödöllői Királyi Kastélyban. Itt az amerikai Delaware Egyetem kórusával és a Gödöllői Városi Vegyeskarral lépnek fel közös koncerten.
Az Új Liszt Ferenc Kamarakórus hangversenyeit az együttes vezetője, a magyar kóruskultúra és a kodályi zenepedagógia egyik legjelesebb, legtapasztaltabb személyisége, Erdei Péter vezényli.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 30. 10:21, szerda | Belföld

Magyar élelmiszereket vásárlók szokásait kutatták

Az olcsóság szempontja háttérbe szorul a magyar élelmiszerek vásárlása során, ha az egyéb élelmiszerek és a hazai termékek között kell a vásárlónak dönteni.

2020. Szeptember 30. 09:56, szerda | Belföld

Kevesebb élelmiszert dobunk ki

Magyarországon az élelmiszerhulladék mennyisége 4 százalékkal csökkent 2016 és 2019 között,

2020. Szeptember 30. 07:55, szerda | Belföld

Köveket dobáló határsértőket állítottak elő a rendőrök Röszkénél

Erőszakosan fellépő határsértőket állítottak elő a rendőrök Röszkénél - derül ki a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai közleményéből, amely a police.hu oldalon olvasható.

2020. Szeptember 30. 07:00, szerda | Belföld

Tizenegy év börtönre ítélték a bátai gyilkossággal vádolt férfit

Tizenegy év börtönbüntetésre ítélte első fokon, nem jogerősen a Szekszárdi Törvényszék kedden azt a férfit, aki 2019-ben megölte barátját a Tolna megyei Bátán - közölte a törvényszék az MTI-vel.