Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. December 22. 20:28, kedd | PR
Forrás: (x)

Három érdekes tény, amit eddig nem tudtál a HP brandről

Három érdekes tény, amit eddig nem tudtál a HP brandről

Pénzfeldobás, mezőgazdaság, sportcsapatok – ez mind feltűnik a számítástechnika és a nyomtatók világából ismert HP brand veretes történetében. Három érdekességet gyűjtöttünk össze az amerikai vállalatról.

1. Egy pénzfeldobás hagyatéka

A HP brand a Hewlett-Packard név rövidítése. De mit jelent ez a két szó, és miért ilyen sorrendben szerepelnek? Mint sok már világméretű cég esetében, az elnevezés itt is az alkotók előtt tiszteleg: Bill Hewlett és David Packard voltak azok, akik egy garázscégből felépítették a világ egyik legjelentősebb számítástechnikai vállalatát. A cég 1939-ben alapult, addigra a felek már ismerték egymást, együtt végeztek a Stanford University elismertségnek örvendő villamosmérnöki karán. Amikor el kellett nevezniük a cégüket, nem tudták eldönteni, hogy az a Hewlett-Packard, avagy a Packard-Hewlett verzióban hangzik-e jobban. A vakszerencsére bízták magukat, így pénzfeldobással döntötték el, kinek a joga választani. A pénzfeldobást David Packard nyerte, aki a saját nevét helyezte a második helyre, így alakult ki a világhírűvé váló Hewlett-Packard. Ha akkor más döntés születik, az jól csengő HP toner elnevezés most PH toner lenne.

2. Mezőgazdasági alapok

Bár a cég nevét mindenki a számítástechnikai, közelebbről a fényképezők, illetve nyomtatók világából ismeri, nem mindig volt ez így. Az olyan megoldások, mint a magas minőségű HP LaserJet Pro M28a toner mellett az orvosi műszerek között szintén jól cseng a brand neve, a kezdeteknél azonban mezőgazdasági és ipari felhasználásra akartak gyártani, erre helyezték a cég fókuszát. Ez a kezdeti éveket jellemezte, utána fokozatosan mozdult el a vállalat az olyan megoldások felé, mint a jelgenerátorok, a feszültségmérők, vagy éppen az oszcilloszkópok. Az alapértékeik egyébként évtizedekkel ezelőtt már ugyanazok voltak, amelyek napjainkban is kiemelik a HP termékeit az egyre bővülő kínálatból: a lehető legprecízebb, legpontosabb, a felhasználók érdekeit leginkább kiszolgáló megoldásokra törekedtek.

3. A világ leggyorsabb nyomtatóját is a HP gyártotta

A Guinness-rekordok könyvében gyakorlatilag minden témában találni egy érdekességet, egy rekordot, amelyen meghökkenhet az ember. Természetesen a nyomtatáshoz is tartozik néhány adat. Ezek között szerepel a HP neve, hiszen a cég készítette el a világ eddig ismert leggyorsabb nyomtatóját, amely az Officejet Pro X elnevezésű eszköz. A többfunkciós printer a különleges kialakításának köszönhetően percenként hetven oldal kinyomtatásával is elbír.

A fotó forrása:
FabrikaSimf / Shutterstock.com

Címkék: hp, nyomtatás, nyomtató, toner

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.