Városlista
2021. április 18, vasárnap - Andrea

Hírek

2020. December 22. 20:28, kedd | PR
Forrás: (x)

Három érdekes tény, amit eddig nem tudtál a HP brandről

Három érdekes tény, amit eddig nem tudtál a HP brandről

Pénzfeldobás, mezőgazdaság, sportcsapatok – ez mind feltűnik a számítástechnika és a nyomtatók világából ismert HP brand veretes történetében. Három érdekességet gyűjtöttünk össze az amerikai vállalatról.

1. Egy pénzfeldobás hagyatéka

A HP brand a Hewlett-Packard név rövidítése. De mit jelent ez a két szó, és miért ilyen sorrendben szerepelnek? Mint sok már világméretű cég esetében, az elnevezés itt is az alkotók előtt tiszteleg: Bill Hewlett és David Packard voltak azok, akik egy garázscégből felépítették a világ egyik legjelentősebb számítástechnikai vállalatát. A cég 1939-ben alapult, addigra a felek már ismerték egymást, együtt végeztek a Stanford University elismertségnek örvendő villamosmérnöki karán. Amikor el kellett nevezniük a cégüket, nem tudták eldönteni, hogy az a Hewlett-Packard, avagy a Packard-Hewlett verzióban hangzik-e jobban. A vakszerencsére bízták magukat, így pénzfeldobással döntötték el, kinek a joga választani. A pénzfeldobást David Packard nyerte, aki a saját nevét helyezte a második helyre, így alakult ki a világhírűvé váló Hewlett-Packard. Ha akkor más döntés születik, az jól csengő HP toner elnevezés most PH toner lenne.

2. Mezőgazdasági alapok

Bár a cég nevét mindenki a számítástechnikai, közelebbről a fényképezők, illetve nyomtatók világából ismeri, nem mindig volt ez így. Az olyan megoldások, mint a magas minőségű HP LaserJet Pro M28a toner mellett az orvosi műszerek között szintén jól cseng a brand neve, a kezdeteknél azonban mezőgazdasági és ipari felhasználásra akartak gyártani, erre helyezték a cég fókuszát. Ez a kezdeti éveket jellemezte, utána fokozatosan mozdult el a vállalat az olyan megoldások felé, mint a jelgenerátorok, a feszültségmérők, vagy éppen az oszcilloszkópok. Az alapértékeik egyébként évtizedekkel ezelőtt már ugyanazok voltak, amelyek napjainkban is kiemelik a HP termékeit az egyre bővülő kínálatból: a lehető legprecízebb, legpontosabb, a felhasználók érdekeit leginkább kiszolgáló megoldásokra törekedtek.

3. A világ leggyorsabb nyomtatóját is a HP gyártotta

A Guinness-rekordok könyvében gyakorlatilag minden témában találni egy érdekességet, egy rekordot, amelyen meghökkenhet az ember. Természetesen a nyomtatáshoz is tartozik néhány adat. Ezek között szerepel a HP neve, hiszen a cég készítette el a világ eddig ismert leggyorsabb nyomtatóját, amely az Officejet Pro X elnevezésű eszköz. A többfunkciós printer a különleges kialakításának köszönhetően percenként hetven oldal kinyomtatásával is elbír.

A fotó forrása:
FabrikaSimf / Shutterstock.com

Címkék: hp, nyomtatás, nyomtató, toner

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 13:53, péntek | PR

Világméretű koncerttel jelentkezik Leslie Mandoki és csapata

A pandémia miatti koncertstop egy különleges produkciót hívott életre, a zenei show résztvevői a digitalizáció segítségével a földrajzi távolság ellenére együtt játszanak, rengeteg nézőhöz eljutva.

2021. Március 19. 15:40, péntek | PR

A Jánosik Kft. takarítja Magyar Nemzeti Múzeumot

A Jánosik és Társai Kft. nyerte meg a Magyar Nemzeti Múzeum takarítására kiírt közbeszerzési eljárást 2+1 évre.

2021. Március 11. 15:29, csütörtök | PR

Megéri fizetni a próbavizsgáért?

Új lehetőség nyílt meg a nyelvvizsgára készülőknek. A próbavizsga már elérhető néhány vizsgaközpontban, ám természetesen ennek is ára van. Érdemes-e próbavizsgát tenni, vagy egyből az éles vizsgának fussunk inkább neki?

2021. Március 11. 15:10, csütörtök | PR

Szinkronstúdiók segíthetik a marketingesek munkáját

Az online marketing területe folyamatosan változik és a marketingeseknek követni kell a trendeket.