Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2024. Július 10. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Hamis cimborák!

Hamis cimborák!

A szécsényi nyomozók kifosztás bűntett miatt vettek őrizetbe egy 48 éves litkei férfit.

A litkei lakos egy falubeli, 36 éves cimborájával érkezett meg július 5-én a délelőtti órákban Nógrádszakálba, hogy meglátogassa rokonát. Az idősebb férfi hozzátartozóját nem találták otthon, azonban találkoztak egy ismerősével, akivel a helyi boltnál italozni kezdtek. Az ismerős a déli órákban elköszönt cimboráitól, majd hazafelé indult. Nem sokkal később a 48 éves férfi felvetette barátjának, hogy menjenek az ivócimbora után, mert kérne tőle egy kis pénzt. Az ismerősük otthonához érkezve a 36 éves barát az utcán maradt és figyelt, míg az idősebb férfi bement az akkor már az ágyában alvó, erősen ittas sértetthez és a nadrágja zsebéből kivett 50 ezer forintot. A sértett ekkor felébredt, amitől az elkövető megijedt és kiszaladt, majd az őrt álló társával futva elmenekültek.

A Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai a 48 és 36 éves litkei férfit kifosztás bűntett miatt elfogták és előállították, majd a nyomozók mindkettejüket kihallgatták. A hatóság tagjai az idősebb férfit őrizetbe vették és indítványozták letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.