Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2024. Április 12. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Kellemes tavaszi idő.

Kellemes tavaszi idő.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből csapadék sehol sem várható.

Pénteken Az északi-északnyugati szelet több tájegységünkön is élénk lökések kísérhetik. Hajnalban 6 és 12, délután 21 és 27 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg időnként a napos időt, de csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél több helyen megélénkül. A minimumok 6 és 13 fok között alakulnak, majd napközben 22 és 27 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap is sok napsütésre számíthatunk az ország nagy részén, de helyenként felhősebb időszakokkal is számolni kell, viszont említésre méltó csapadék továbbra sem érkezik. Sokfelé élénk, északkeleten erős lesz a nyugati-délnyugati szél. Nyári időben lesz részünk, a csúcshőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Hétfőn egy közeledő hidegfront hatására elsősorban északon, északnyugaton és nyugaton eső, zápor, zivatar már kialakulhat, máshol még szárazabb idő valószínű. Sokfelé szeles időben lesz részünk. A csapadékosabb tájakon 20-25, máshol 26-31 fokot mutathatnak a hőmérők a délutáni órákban.

Kedden már sokfelé számíthatunk csapadékra. Élénk, erős lesz az északira, északnyugatira forduló szél. Jelentős lehűlés érkezik, a legmagasabb hőmérséklet 10 és 21 fok között alakulhat, délkeleten lehet a legmelegebb.

Pollenjelentés
Tiszafa közepes
Kőris közepes
Nyír közepes
Platán magas
Eperfafélék magas
Tölgy magas
Dió közepes

Gombák alacsony


Erős pollenterhelés

A pollenszezon legerősebb időszakába érkezett, egyszerre több, mint 20 féle allergén virágpora található meg a levegőben, többségük országosan tüneteket okozó koncentrációban.

A platán és az eperfafélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja magas, helyenként elérheti a nagyon magas szintet, a tölgyé és a nyíré a közepes-magas tartományban alakulhat.

Közepes koncentrációban van jelen a ciprus-és tiszafafélék, a kőris, a dió és a juhar pollenje, míg a fűz, a komlógyertyán, a fenyőfélék és az ostorfa virágporának koncentrációja alacsony-közepes szintet érhet el.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony.

Orvosmeteorológia

Pénteken az évszakhoz képest melegebb idő miatt a melegfrontra érzékenyeknél keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, szédülés, fáradékonyság, bágyadtság és dekoncentráltság is jelentkezhet.

Sokaknál migrén, fejfájás is kialakulhat, valamint gyulladásos panaszok is felléphetnek.

A szél többfelé élénk lesz, ami a szélre érzékenyeknél tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, valamint ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat.

A nagy napi hőingás is megviseli szervezetünket.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem! Az UV-sugárzás a déli órákban helyenként már elérheti az erős fokozatot, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Közlekedésmeteorológia

Pénteken csapadékmentes idő várható, így száraz útviszonyokra számíthatnak a közlekedők.

Az északi-északnyugati szelet több tájegységünkön is élénk lökések kísérhetik, melyek kissé csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járműben! Az évszakhoz képest melegebb idő miatt tompulhatnak reflexeink, figyelmetlenebbek lehetünk.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 01. 08:00, szerda | Helyi

Szép időben majálisozhatunk.

Azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg.