Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2014. Szeptember 11. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Haluskafesztivál Vanyarcon

Haluskafesztivál Vanyarcon

Haluskafesztivált rendeznek a Nógrád megyei Vanyarcon szombaton; a szlovák nemzeti ételhez kapcsolódva sztrapacskaevő versenyt is hirdetnek - tájékoztatta az MTI-t a szervező.

Nedeliczki Teréz, a Nógrád-Hevesi Szlovákok Egyesületének vezetője elmondta: idén 15 csapat nevezett be a főzőversenyre elsősorban a környék szlovák nemzetiségű településeiről.
A haluskaevő versenyre általában 10-15-en állnak ki, akiknek egy-egy adag, tetszőlegesen kiválasztott - brinzás, túrós, káposztás, vagy pörköltes - haluskát kell a leggyorsabban elfogyasztaniuk - tette hozzá Nedeliczki Teréz.
A fesztiválon népviseleti bemutatót is tartanak, a folklórműsorok sorában lesz közös játék-, ének- és tánctanulás, fellépnek magyar és szlovák hagyományőrző együttesek és néptánccsoportok, köztük a testvértelepülés, a szlovákiai Alsósztregova Pramen Folklór Együttese is.

InfoBlogok bejegyzései egy helyen!

Címkék: haluska

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 09:00, péntek | Helyi

Pofátlan(tan)ítás Salgótarjánban!

Az érintett útszakaszon nem ő volt az első járművezető, aki így közlekedett és felháborodást váltott ki az arra haladó, szabályosan haladó sofőrökből.

2024. Május 10. 08:00, péntek | Helyi

Kellemes májusi idő.

Országszerte sok napsütésre számíthatunk, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor.

2024. Május 09. 13:58, csütörtök | Helyi

NAV: az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítés

Az egyéni vállalkozók, őstermelők és az áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítéséhez hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó és Vámhivatal(NAV)

2024. Május 09. 12:21, csütörtök | Helyi

Jövő Mobilitása Szövetség: sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra.

Sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra a Jövő Mobilitása Szövetség (JMSZ)