Városlista
2020. április 8, szerda - Dénes

Hírek

2020. Március 20. 11:42, péntek | Helyi
Forrás: police

Halálos közúti közlekedési baleset - lezárt nyomozás

Halálos közúti közlekedési baleset - lezárt nyomozás

Halált okozó járművezetés ittas állapotban, segítségnyújtás elmulasztása és hamis vád miatt felelhet a 41 éves salgótarjáni férfi.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya halált okozó járművezetés ittas állapotban, segítségnyújtás elmulasztása és hamis vád bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást Sz. Lajos 41 éves salgótarjáni lakos ellen.

A férfi a megalapozott gyanú szerint 2020. január 17-én az éjszakai órákban a megengedett sebességet túllépve közlekedett tehergépkocsival a megyeszékhely belterületén, amikor elütött egy, az úttesten gyalogosan áthaladni szándékozó nőt. Sz. Lajos a járművel ezt követően megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A gyalogos a baleset következtében olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A rendőrök a 41 éves salgótarjáni lakost a balesetet követően elfogták, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság épületébe előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki, aki vallomásában előadta, hogy a gépkocsit nem ő, hanem 34 éves férfi ismerőse vezette. A nyomozók a tanúvallomások, a beszerzett térfigyelőkamerák felvételeinek elemzése eredményeképpen megállapították, hogy a járművet – vallomásával ellentétben – Sz. Lajos vezette.

A hatóság tagjai a 41 éves férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, melyet az illetékes bíróság elrendelt. A nyomozás során beszerzett szakértői vélemény alapján a rendőrök megállapították továbbá azt is, hogy a férfi ittasan vezette a járművet.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 07. 15:04, kedd | Helyi

A kijárási korlátozások betartását kérik a vidéki önkormányzatok is

A kijárási korlátozások betartását kérik a vidéki önkormányzatok is a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében, Tihany polgármestere felhívást tett közzé a tömegesen hozzájuk érkező kirándulók miatt.

2020. Április 07. 14:57, kedd | Helyi

Közterületeket, buszmegállókat fertőtlenítenek országszerte

A nagyvárosokban, de kisebb településeken is megkezdték - a koronavírussal kapcsolatos veszélyhelyzetre tekintettel - a forgalmasabb közterületek fertőtlenítését.

2020. Április 07. 14:49, kedd | Helyi

Stayer László közleménye

Szécsény polgármesterének közleménye.

2020. Április 06. 20:11, hétfő | Helyi

Általános iskolai beiratkozás a 2020/2021-es tanévre

A 2020/2021-es tanítási évre történő iskolai beiratkozások szervezését – figyelemmel az országos járványügyi helyzetre –