Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. November 06. 11:50, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Gyorsított eljárásban ítélték el a katalizátortolvaj párost

Gyorsított eljárásban ítélték el a katalizátortolvaj párost

A Salgótarjáni Járási Ügyészség bíróság elé állította azt a 24 éves szlovák állampolgárságú férfit és feleségét, akik a nógrádi megyeszékhelyen követtek el lopási cselekményeket.

A szlovákiai férfi és felesége a 2020 nyarán határozta el, hogy Magyarország területén utcán parkoló gépjárművek katalizátorainak levágása és értékesítése útján fognak pénzhez jutni, ehhez a férfi vásárolt egy csővágó szerszámot is.

Július és augusztus hónapjaiban ötször jöttek át Salgótarjánba, ahol a férj a város különböző részein az utcán parkoló gépjárművek kipufogórendszer megbontásával az autók katalizátorát a magával hozott csővágó szerszámmal levágta, felesége pedig a cselekmények környezetét figyelte, biztosítva a zavartalan végrehajtást.

A bűncselekményekkel a házaspár az öt sértettnek 70.000 és 330.000 Ft közötti károkat okozott.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói a városi térfigyelő kamerák adatai alapján beazonosították az elkövetők járművét, és 2020. augusztus 8-án elfogták a határon az országba érkező párost.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a tetteseket öt rendbeli, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolta meg, a férfit tettesként, a nőt pedig bűnsegédként. A vádlottakat az ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé.

A Salgótarjáni Járásbíróság a 2020. november 5-én tartott tárgyaláson az ügyészi perbeszédben elhangzott indítványokkal megegyező büntetéseket szabott ki, a férfit – aki augusztus eleje óta letartóztatásban volt az eljárásban való jelenlétének biztosítása érdekében – 1 év 8 hónap, végrehajtásában 3 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, felesége 1 év, 2 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Mivel a vádlottak az elkövetések helyszíneire gépkocsival érkeztek, így gépjárművet használtak eszközként cselekményeikhez, az azt vezető férfit a bíróság 1 évi időtartamra eltiltotta a közúti járművezetéstől is.

A járásbíróság valamennyi sértett polgári jogi igényének helyt adott, a vádlottakat kötelezte az okozott károk megtérítésére is.

A bíróság ítéletét a vádlottak és védőik is tudomásul vették, az jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:15, péntek | Helyi

Karate Eb - Megvan a magyar csapat.

Kihirdették a magyar válogatott keretét a május 8. és 12. között sorra kerülő zadari karate Európa-bajnokságra.

2024. Április 26. 08:40, péntek | Helyi

Társadalmi összefogással Nógrád tisztaságáért!

A Nógrád vármegyei rendőröknek is fontos a környezetük védelme, ezért csatlakoztak a TeSzedd! kampányhoz.

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.