Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Szeptember 25. 08:54, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Gyorsított eljárásban ítélték börtönre a nagymamájához betörő férfit

Gyorsított eljárásban ítélték börtönre a nagymamájához betörő férfit

A Pásztói Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság 1 év 8 hó börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki a nagymamája bántalmazása miatt kiszabott börtönbüntetésből szabadulva újabb bűncselekményeket követett el a sértett sérelmére.

A férfi 2020. augusztus 26-án a reggeli órákban az ablakot betörve behatolt a nagymamája pásztói ingatlanának garázsába, ahonnan jogtalanul eltulajdonított 2.200 Ft készpénzt. Még ugyanezen napon újra elment a sértett házához, a bejárati ajtó melletti ablaküvegét betörve oda bejutott, ott a kulccsal zárt vendégszoba ajtaját is betörte, és ellopott egy 65.000 Ft értékű tévét, amit később mindössze 11.000 Ft-ért értékesített.

A sértett az unokája által elkövetett lopás miatt a törvény által megkívánt magánindítványt előterjesztette, kérve az elkövető felelősségre vonását és kérte unokája megbüntetését amiatt is, hogy az 2020. augusztus 9-én ittas állapotban megöléssel fenyegette meg, azt mondta neki, hogy elvágja a nyakát, rágyújtja a házat. Mivel a férfi korábban már bántalmazta nagymamáját, ez a fenyegetés a sértettben komoly félelmet keltett.

A nyomozás során a büntetett előéletű, visszaeső férfi letartóztatását rendelte el a bíróság, mivel 2020. áprilisában került feltételes szabadságra 2 év 4 hónap szabadságvesztéséből, amely büntetést többek között épp a nagymamája sérelmére elkövetett bántalmazás miatt kapta, így a bűnismétlés veszélye esetében fokozott volt.

A Pásztói Járási Ügyészség egy hónapon belül bíróság elé állította a férfit az általa elkövetett lopás illetve zaklatás miatt, ahol végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott vele szemben. A Pásztói Járásbíróság halmazati büntetésként 1 év 8 hó börtönbüntetésre ítélte a férfit, és 3 évre eltiltotta az elkövetőt a közügyek gyakorlásától. Mivel a terhelt visszaeső, legkorábban a szabadásvesztés háromnegyed részének kitöltése után szabadulhat.

Az ítélettel szemben az ügyész a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezést jelentett be. A férfi továbbra is letartóztatásban marad.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.