Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. November 20. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: police

Gyorshajtók a 21-es számú főúton

Gyorshajtók a 21-es számú főúton

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is folytatják a közlekedésrendészeti ellenőrzést Nógrád megye közútjain.

Az elmúlt héten a rendőrök több olyan járművezetővel szemben is intézkedtek, akik jelentősen átlépték a megengedett legnagyobb sebesség felső határát. A legkirívóbb szabályszegést a 21-es számú főúton az a két autós követte el, akik közül az egyik a megengedett 90 km/h-s sebesség helyett 141 km/h-val közlekedett, míg a másik járművezető 165 km/h-val haladt. A két sofőr közigazgatási bírság és előéleti pontok kiszabására számíthat.

A közlekedési balesetek elkerülése érdekében felhívjuk a járművezetők figyelmét, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon. A felelőtlen járművezetők nem csak saját, de mások életét, testi épségét is veszélyeztetik. Kérjük, minden esetben tartsák be a megengedett sebességhatárokat!

Felhívjuk a figyelmet továbbá, hogy a napokban ködfoltokra számíthatnak a közutakon, amelynek balesetveszélyes hatásaival számolni kell. Ennél a veszélyforrásnál elsősorban a sebesség helyes megválasztására, a világítási és előzési szabályok betartására kell nagy figyelmet fordítani. A legtöbben sajnos nem elég körültekintőek, és a sebesség csökkentése nélkül közelítik meg a ködös, ködfoltos területeket, majd ott pánikszerűen fékeznek és elveszítik a jármű felett az irányítást. Ne feledjék, a hirtelen fékezéssel meglepik a mögöttük közlekedőt, akinek ilyenkor már ritkán van lehetősége a megállásra!

A ködös szakasz kezdetét észlelve, még a jól belátható úton csökkentsék a sebességet! A féklámpa felvillantásával igyekezzenek figyelmeztetni a mögöttük haladókat, kerüljék a hirtelen fékezést!

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.