Városlista
2020. november 27, péntek - Virgil

Hírek

2020. November 20. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: police

Gyorshajtók a 21-es számú főúton

Gyorshajtók a 21-es számú főúton

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is folytatják a közlekedésrendészeti ellenőrzést Nógrád megye közútjain.

Az elmúlt héten a rendőrök több olyan járművezetővel szemben is intézkedtek, akik jelentősen átlépték a megengedett legnagyobb sebesség felső határát. A legkirívóbb szabályszegést a 21-es számú főúton az a két autós követte el, akik közül az egyik a megengedett 90 km/h-s sebesség helyett 141 km/h-val közlekedett, míg a másik járművezető 165 km/h-val haladt. A két sofőr közigazgatási bírság és előéleti pontok kiszabására számíthat.

A közlekedési balesetek elkerülése érdekében felhívjuk a járművezetők figyelmét, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon. A felelőtlen járművezetők nem csak saját, de mások életét, testi épségét is veszélyeztetik. Kérjük, minden esetben tartsák be a megengedett sebességhatárokat!

Felhívjuk a figyelmet továbbá, hogy a napokban ködfoltokra számíthatnak a közutakon, amelynek balesetveszélyes hatásaival számolni kell. Ennél a veszélyforrásnál elsősorban a sebesség helyes megválasztására, a világítási és előzési szabályok betartására kell nagy figyelmet fordítani. A legtöbben sajnos nem elég körültekintőek, és a sebesség csökkentése nélkül közelítik meg a ködös, ködfoltos területeket, majd ott pánikszerűen fékeznek és elveszítik a jármű felett az irányítást. Ne feledjék, a hirtelen fékezéssel meglepik a mögöttük közlekedőt, akinek ilyenkor már ritkán van lehetősége a megállásra!

A ködös szakasz kezdetét észlelve, még a jól belátható úton csökkentsék a sebességet! A féklámpa felvillantásával igyekezzenek figyelmeztetni a mögöttük haladókat, kerüljék a hirtelen fékezést!

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 26. 12:47, csütörtök | Helyi

Saját égi eszközzel kutathatnak a rendőrök

A Salgótarjáni Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében Fekete Zsolt polgármester adta át a Salgótarjáni Rendőrkapitányság részére a felajánlott drónt.

2020. November 24. 12:46, kedd | Helyi

Elfogták a besurranót

A pásztói rendőrök őrizetbe vették a 29 éves férfit.

2020. November 23. 14:16, hétfő | Helyi

Kaput, gépkocsit rongált, majd balesetet szenvedett

Garázdaság, rongálás és ittas járművezetés miatt indult büntetőeljárás egy 26 éves tereskei férfi ellen.

2020. November 23. 14:14, hétfő | Helyi

Letartóztatásban az osztálytársát rendszeresen zaklató fiú

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 14 éves fiúnak a letartóztatását, aki hónapokon keresztül terrorizálta 12 éves osztálytársát.