Városlista
2021. március 2, kedd - Lujza

Hírek

2020. November 20. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: police

Gyorshajtók a 21-es számú főúton

Gyorshajtók a 21-es számú főúton

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is folytatják a közlekedésrendészeti ellenőrzést Nógrád megye közútjain.

Az elmúlt héten a rendőrök több olyan járművezetővel szemben is intézkedtek, akik jelentősen átlépték a megengedett legnagyobb sebesség felső határát. A legkirívóbb szabályszegést a 21-es számú főúton az a két autós követte el, akik közül az egyik a megengedett 90 km/h-s sebesség helyett 141 km/h-val közlekedett, míg a másik járművezető 165 km/h-val haladt. A két sofőr közigazgatási bírság és előéleti pontok kiszabására számíthat.

A közlekedési balesetek elkerülése érdekében felhívjuk a járművezetők figyelmét, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon. A felelőtlen járművezetők nem csak saját, de mások életét, testi épségét is veszélyeztetik. Kérjük, minden esetben tartsák be a megengedett sebességhatárokat!

Felhívjuk a figyelmet továbbá, hogy a napokban ködfoltokra számíthatnak a közutakon, amelynek balesetveszélyes hatásaival számolni kell. Ennél a veszélyforrásnál elsősorban a sebesség helyes megválasztására, a világítási és előzési szabályok betartására kell nagy figyelmet fordítani. A legtöbben sajnos nem elég körültekintőek, és a sebesség csökkentése nélkül közelítik meg a ködös, ködfoltos területeket, majd ott pánikszerűen fékeznek és elveszítik a jármű felett az irányítást. Ne feledjék, a hirtelen fékezéssel meglepik a mögöttük közlekedőt, akinek ilyenkor már ritkán van lehetősége a megállásra!

A ködös szakasz kezdetét észlelve, még a jól belátható úton csökkentsék a sebességet! A féklámpa felvillantásával igyekezzenek figyelmeztetni a mögöttük haladókat, kerüljék a hirtelen fékezést!

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 26. 10:06, péntek | Helyi

Ne akadj fenn @ hálón!

A Biztonságosabb Internet Napja alkalmából online vetélkedőt szervezett a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya.

2021. Február 26. 09:27, péntek | Helyi

Rács mögött a betörő

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 27 éves férfinak a letartóztatását, aki társaival két salgótarjáni családi házba is betört.

2021. Február 26. 08:35, péntek | Helyi

Rendőrkézen az orvvadászok és orgazdák - videó

Összehangolt bűnügyi akcióban, több helyszínen tartottak kutatást a rendőr-főkapitányság munkatársai és a pásztói nyomozók, amelyek során többszáz lőszert, különböző lőfegyvereket és trófeákat foglaltak le.

2021. Február 25. 15:43, csütörtök | Helyi

Zongora a zenélni vágyó gyermekeknek

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány a tartós használatra felajánlott zongorát átadta a karancssági gyermekek részére.