Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2020. November 20. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: police

Gyorshajtók a 21-es számú főúton

Gyorshajtók a 21-es számú főúton

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is folytatják a közlekedésrendészeti ellenőrzést Nógrád megye közútjain.

Az elmúlt héten a rendőrök több olyan járművezetővel szemben is intézkedtek, akik jelentősen átlépték a megengedett legnagyobb sebesség felső határát. A legkirívóbb szabályszegést a 21-es számú főúton az a két autós követte el, akik közül az egyik a megengedett 90 km/h-s sebesség helyett 141 km/h-val közlekedett, míg a másik járművezető 165 km/h-val haladt. A két sofőr közigazgatási bírság és előéleti pontok kiszabására számíthat.

A közlekedési balesetek elkerülése érdekében felhívjuk a járművezetők figyelmét, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon. A felelőtlen járművezetők nem csak saját, de mások életét, testi épségét is veszélyeztetik. Kérjük, minden esetben tartsák be a megengedett sebességhatárokat!

Felhívjuk a figyelmet továbbá, hogy a napokban ködfoltokra számíthatnak a közutakon, amelynek balesetveszélyes hatásaival számolni kell. Ennél a veszélyforrásnál elsősorban a sebesség helyes megválasztására, a világítási és előzési szabályok betartására kell nagy figyelmet fordítani. A legtöbben sajnos nem elég körültekintőek, és a sebesség csökkentése nélkül közelítik meg a ködös, ködfoltos területeket, majd ott pánikszerűen fékeznek és elveszítik a jármű felett az irányítást. Ne feledjék, a hirtelen fékezéssel meglepik a mögöttük közlekedőt, akinek ilyenkor már ritkán van lehetősége a megállásra!

A ködös szakasz kezdetét észlelve, még a jól belátható úton csökkentsék a sebességet! A féklámpa felvillantásával igyekezzenek figyelmeztetni a mögöttük haladókat, kerüljék a hirtelen fékezést!

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 17:12, hétfő | Helyi

A legszerencsésebb repülőgépbaleset

41 éve,1983. 07. 23-án történt, a legszerencsésebbnek tartott repülőgépbaleset. Egy nagy utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre egy nézőkkel zsúfolt autóverseny helyszínén.

2024. Július 22. 11:00, hétfő | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.