Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Október 25. 11:00, péntek | Helyi
Forrás: Index

Gyorsan zuhan a Facebook népszerűsége

Gyorsan zuhan a Facebook népszerűsége

Egy évvel ezelőtt még a Facebook volt a legnépszerűbb közösségi platform az Egyesült Államokban élő tinédzserek körében.

Egy évvel ezelőtt még a Facebook volt a legnépszerűbb közösségi platform az Egyesült Államokban élő tinédzserek körében, 42 százalékuk ezt az oldalt kedvelte a leginkább. Most viszont már csak 23 százalékuk lelkesedik érte, derül ki a Piper Jaffray elemzőcég friss jelentéséből. Az ok elsősorban a portál mérete, valamint a magánszféra védelmét érintő a hiányosságok.

De nem a 2011 óta működő Google+ (3%), és nem is a 2006-ban elindult Twitter (26%) lett a változás nagy nyertese – ezek is vesztettek népszerűségükből (6 illetve 27 százalékon álltak). Most az alig pár éves Instagram képmegosztó a leggyorsabban növekvő közösségi médiaszájt, egy év alatt 12 százalékról 23 százalékra ugrott a népszerűsége.

Így már érthető, hogy a Facebook miért vette meg 1 milliárd dollárért, és az is jól látszik, hogy Zuckerberg csapata csípőből vágja a közösségi média trendjeit. A Facebookot és a Instagramot az USA-ban a fiatalok 46 százaléka kedveli.

Van még egy titokzatos "egyéb" kategória is, ami hirtelen 2 százalékról 17 százalékra ugrott. Ez a közösségi média piacának elaprózódására utal, és hogy hamarosan megjelenhet a toplistán néhány új név. Talán a Snapchat és a Vine lesz az, és mivel az utóbbi a Twitteré, ez bebetonozhatja a mikroblog szolgáltatás második pozícióját.

Meglepő, hogy a Yahoo által 1,1 milliárd dollárért felvásárolt Tumblr semmilyen robbanásszerű növekedést nem tud felmutatni, az elmúlt évben alig egy százalékot erősödött az amerikai tinik körében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.