Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Április 01. 10:00, szerda | Bulvár
Forrás: infovárosok

Győrfi Pál az idő járásának a barátja - VIDEÓ

Győrfi Pál az idő járásának a barátja - VIDEÓ

Két szakmában is megállná a helyét Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője – derült ki a Lakihegy Rádió ANDONIK Sztártitkok című műsorából.

Sosem gondolná az ember, hogy Győrfi Pált, az OMSZ kommunikációs vezetőjét minek nézik az emberek az utcán, persze a váratlan kérdésekkel nem lehet zavarba hozni.

„Mostanában valahogy sokszor megesik, hogy odafordulnak hozzám járókelők és rákérdeznek a várható időjárásra – mondta nevetve Győrfi Pál, amikor arról volt szó, hogy felismerik-e civilben. – Nem tudom, ennek mi az oka, talán mostanában sok olyan hír van a tévében, amelyben a meteorológusokkal egymást követően kell megszólalnunk és összemostak minket. Mit lehet ilyenkor tenni? Próbálok a tudásomnak megfelelő választ adni, például azt, hogy eső lesz. Néha el is találom”.

A Lakihegy Rádió ANDONIK Sztártitkok című adásában Nagy Anett és Ricky, a két műsorvezető kiderítette, hogy Győrfi Pál nem tud focizni, ugyanakkor a futásnak nagy barátja. „Volt egy időszak, amikor nem mozogtam, de sosem késő elkezdeni, és érzem is a pozitív hatását” – árulta el a négygyermekes családapa. Ezt követően szó esett a szóvivő, eddig ismeretlen titkairól is.

Persze nemcsak ezzel foglalja el magát, hiszen a gyűjtőszenvedélyét egy egészen aprólékos munkát igénylő hobbi is kiegészíti, aminek van egy igen kellemetlen mellékhatása.

„Nekem van talán Magyarországon a legnagyobb óragyűjteményem. Nem dőlt rám egy jelentősebb kassza, hiszen ezek úgynevezett replika órák, nem az volt a szándékom, hogy nagyon gazdagnak tűnjek ezek miatt, de imádom ezeket a szerkezeteket. Viszonylag kevés pénzből összeszedtem egy nagy kollekciót. Ezzel együtt elkezdtem órákat javítani.

Megvettem egy ehhez szükséges szerszámoskészletet is, mert bevallom, hogy a másolt ketyegőket sajnos viszonylag sűrűn kell javítani. Amikor megveszi az ember ezeket az órákat,akkor még tökéletesen működnek, de aztán előfordult az is, hogy háromból raktam össze egy működőképeset. Viszont a szemem elkezdett romlani az aprólékos szerelés miatt, így már nekem is van olyan nagyítóm, mint az órásmesternek. Nem könnyű a feladat, hiszen közben a kezem is remeg, de nagyon élvezem ezt a pepecselős munkát. Lehettem volna órás, mondjuk nem valami sikeres”.

A gyűjtőszenvedélynek már külföldön is híre ment. Győrfi Pál egy időben sokat járt Törökországba nyaralni a családjával, és az üdülőhely melletti bevásárlóutcában rendszeres vendég volt.

„Ott aztán volt ezekből az órákból bőven! Egy idő után már kiabáltak egymásnak az árusok, hogy ott jön Mr. Hublot! Akkoriban ez volt a kedvenc márkám és ezt már a törökök is tudták, mert rendszeresen vásároltam náluk”.

Vagyis meteorológusnak és órásnak sem lenne utolsó Győrfi Pál, de talán azért mindenki jobban járt azzal, hogy előbb mentős, majd szóvivő lett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára