Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Január 05. 12:49, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Gyógyszerkártyával segítik az időseket Palotáson

Gyógyszerkártyával segítik az időseket Palotáson

Gyógyszerkártyával segíti 62 évesnél idősebb, rászoruló lakóit márciustól Palotás község.

Krekács Judit, Palotás jegyzője az MTI-nek elmondta: a támogatás forrása Medgyesi József Miklós alpolgármester fel nem vett tiszteletdíja. Az alpolgármester kezdeményezésére úgy módosította szociális rendeletét az önkormányzat, hogy az átmeneti segély egyik formájaként jelölték meg a természetben nyújtott gyógyszertámogatást. Mivel a támogatás éves keretét februárban a költségvetési rendeletben határozzák meg, a módosítás március elsejétől lép életbe - tette hozzá.
Medgyesi József Miklós már megválasztásakor lemondott tiszteletdíjáról, az így megtakarított pénz - amelyek céltartalékként szerepel a költségvetésben - fedezi majd a gyógyszerkártya költségeit.
Gyógyszerkártyára az a palotai lakos lesz jogosult, aki betöltötte 62. életévét, nem részesül közgyógyellátásban, családjában az egy főre számított jövedelem nem éri el a mindenkori nyugdíjminimum kétszeresét, havi gyógyszerköltsége pedig a nyugdíjminimum húsz százalékánál több. A támogatás mértéke évente 5-10 ezer forint közötti értékű gyógyszerkártya-utalvány lesz.
Mint a jegyző közölte, egyelőre nem tudják, hányan vehetik majd igénybe a segítséget, de az önkormányzat szándéka szerint fokozatosan bővítenék a kört, vagyis lejjebb vinnék a jogosultsági korhatárt a község teherbíró képességének függvényében.

Címkék: palotás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.