Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2014. Július 26. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Gyógy- és fűszernövény program Varsányban

Gyógy- és fűszernövény program Varsányban

Elkezdődött a gyógy-és fűszernövény program is Varsányban. Ennek részeként a településen több mint négyezer palántát ültetnek el.

A munkálatokat tanfolyam előzte meg, de kutat is fúrtak a területen. Varsányban az elmúlt években tűzték ki célul az önellátó település megteremtését. Ennek részét képezi a mezőgazdasági tevékenység fejlesztése és kiszélesítése. 2011-ben ötezer négyzetméteren málnát, míg 2013-ban öt hektáron kétezer gyümölcsfát telepítettek. Az önkormányzat intézményeinek környezetében lévő földterületeket is használatba vonták, ezeken zöldséget termesztenek, míg az önkormányzat tulajdonát képező további földterületeken szántóföldi és kertészeti növények ültetését tervezik. A mezőgazdasági program megvalósítására idén bértámogatásként több mint negyvenhárommillió forintot, míg az értékteremtő foglalkoztatásra huszonhárommillió forintot kap Varsány a munkaügyi központtól. A mezőgazdasági programban negyven főt alkalmazhatnak jövő év február végéig, míg az értékteremtő programban szintén negyvenen dolgozhatnak ez év szeptember végéig.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: Varsány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:58, csütörtök | Helyi

NAV: az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítés

Az egyéni vállalkozók, őstermelők és az áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítéséhez hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó és Vámhivatal(NAV)

2024. Május 09. 12:21, csütörtök | Helyi

Jövő Mobilitása Szövetség: sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra.

Sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra a Jövő Mobilitása Szövetség (JMSZ)

2024. Május 09. 09:41, csütörtök | Helyi

Három a magyar igazság!

Egy helybeli férfi Salgótarján különböző részein három nap leforgása alatt három gépkocsit tört fel, a híres mondás azonban itt is beigazolódott. Három nap elég volt a nyomozóknak is az igazság kiderítésére és az elkövető elfogá

2024. Május 09. 09:30, csütörtök | Helyi

Közösen fejleszti a testnevelő tanárok képzését a TF és a Magyar Diáksport Szövetség.

A testnevelő tanárok képzésének fejlesztését és gyakorlatiasabbá tételét szolgálja az az együttműködési megállapodás, amelyet szerdán írt alá Sterbenz Tamás.