Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2017. Április 24. 08:36, hétfő | Helyi
Forrás: Integrált Jogvédelmi Szolgálat

„Gyere-K-épbe”: Országos Gyermekjogi Roadshow

„Gyere-K-épbe”: Országos Gyermekjogi Roadshow

Április 22-én 400 fő részvételével Salgótarjánban állomásozott az Integrált Jogvédelmi Szolgálat „Gyere-K-épbe” elnevezésű gyermekjogi rendezvénysorozata.

Az országos roadshow negyedik helyszínén a gyermekotthonokban és nevelőszülőknél élő gyermekek és kísérőik egész nap hasznos gyermekjogi ismeretterjesztő és szakmai programokon vettek részt.

A rendezvény keretében kialakított jogpontokon a résztvevő gyerekek különböző játékokon keresztül többek között a kapcsolattartáshoz, az oktatáshoz, a tulajdonhoz való jogról, a panaszjog gyakorlásának módjáról, valamint a beteg gyermekek jogairól tájékozódhattak. A jelenlévők a helyi társszervezetek – a Rendőrség, a Vöröskereszt, a Mentők és a Katasztrófavédelem – munkájába is betekintettek, miközben praktikus ismereteket szereztek az elsősegélynyújtásról, a közlekedésbiztonságról vagy éppen a bűnmegelőzésről. Ezek mellett a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának közreműködésével az egészséges életmód, a Salgótarjáni Család-, Esélyteremtési és Önkéntes Ház segítségével pedig az esélyegyenlőséghez való jog is középpontba került. Nagy sikere volt a rendezvény kísérőprogramjának, a regionális labdarúgó-bajnokságnak is, amelyet a szolgálat azzal a céllal szervezett a résztvevő lányoknak és fiúknak, hogy felhívja a figyelmet az egymás iránti tisztelet és az egészséges életmód fontosságára.

Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat kiemelt feladatának tartja a gyermekek jogainak maradéktalan érvényesülését, a felnövekvő társadalom jogtudatosításának erősítését és széles körű fejlesztését. A szervezet jogelődje, az OBDK e célból indította útjára 2015-ben a „Gyere-K-épbe” elnevezésű rendezvénysorozatát, amely a gyermekotthonokban, nevelőszülőknél élő gyerekeket és kísérőiket szólítja meg. Az idei roadshow 2 hónapon keresztül az ország 7 helyszínén – Győrben, Gyulán, Salgótarjánban, Szolnokon, Szekszárdon, Tatabányán és Budapesten - egy-egy szombati napon biztosít hasznos gyermekjogi ismeretterjesztő programokat és egész napos kikapcsolódást az érintett résztvevőknek.

A regionális napokat és bajnokságokat követően a programsorozat június 8-án jogismereti versennyel és a sportbajnokság országos döntőjével zárul Budapesten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:58, csütörtök | Helyi

NAV: az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítés

Az egyéni vállalkozók, őstermelők és az áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítéséhez hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó és Vámhivatal(NAV)

2024. Május 09. 12:21, csütörtök | Helyi

Jövő Mobilitása Szövetség: sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra.

Sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra a Jövő Mobilitása Szövetség (JMSZ)

2024. Május 09. 09:41, csütörtök | Helyi

Három a magyar igazság!

Egy helybeli férfi Salgótarján különböző részein három nap leforgása alatt három gépkocsit tört fel, a híres mondás azonban itt is beigazolódott. Három nap elég volt a nyomozóknak is az igazság kiderítésére és az elkövető elfogá

2024. Május 09. 09:30, csütörtök | Helyi

Közösen fejleszti a testnevelő tanárok képzését a TF és a Magyar Diáksport Szövetség.

A testnevelő tanárok képzésének fejlesztését és gyakorlatiasabbá tételét szolgálja az az együttműködési megállapodás, amelyet szerdán írt alá Sterbenz Tamás.