Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Február 21. 14:13, szerda | Helyi
Forrás: police

Gondtalan emberölésért is felelhet a kábítószer-kereskedő

Gondtalan emberölésért is felelhet a kábítószer-kereskedő

A Nógrád megyei rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a büntetőeljárást.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, kábítószer-kereskedelem, gondatlan emberölés, továbbá életveszélyt okozó testi sértés vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást O. Lajos 44 éves salgótarjáni lakos ellen, míg segítségnyújtás elmulasztása vétség megalapozott gyanúja miatt B. István 60 éves salgótarjáni lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a 44 éves O. Lajos 2016. év végén napi rendszerességgel, 2017 januárjától május 12-ig heti rendszerességgel értékesített kábítószert több személy részére.

A nyomozás során megállapítást nyert az is, hogy O. Lajos lakóhelyén 2017. május 12-én három férfi ismerősének adott át fehér színű kristályos anyagot, melyet a sértettek helyben elfogyasztottak. Ezt követően a három férfi rosszul érezte magát, egy személy légzési nehézségekkel küzdött, míg egy személy életveszélyes állapotba került, harmadik társuk az utcán rosszul lett, akinek az arra közlekedő 60 éves B. István - bár észlelte állapotát - azonban részére segítséget nem nyújtott, így később a sértett a helyszínen életét vesztette.

A beszerzett szakértői vélemény alapján az elhunyt férfi halálát és a másik két férfi állapotát a kábítószer fogyasztás okozta.

A nyomozók a büntetőeljárást a gyanúsítottakkal szemben a napokban befejezték és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészség részére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.