Városlista
2019. december 16, hétfő - Etelka

Hírek

2019. Június 20. 11:31, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Gímszarvast ölt a salgótarjáni férfi

Gímszarvast ölt a salgótarjáni férfi

Állatkínzás és más bűncselekmények miatt hallgattak ki gyanúsítottként egy 34 éves férfit a salgótarjáni rendőrök.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság állatkínzás és orvvadászat bűntett, súlyos testi sértés bűntett kísérlet és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást D. József 34 éves salgótarjáni lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a férfi 2019. június elején egy hurkot helyezett ki salgótarjáni telke mögötti erdős területre, mely területen – a vadak odacsalása érdekében – korábban vizet és élelmet helyezett el. A gyanúsított a tiltott vadászati eszközzel egy gímszarvastehenet megfogott, mely a hurokból való szabadulási kísérlete során megsérült és ezzel a vadnak több órán keresztül tartó különös szenvedést okozott. A szarvast ezt követően egy bozótvágó késsel megölte, majd társaival a telekre vitték, ahol azt megnyúzták, majd a húsát a későbbiekben elfogyasztották. A férfi az anyja mellett megtalált borjat eltulajdonította, azt a telkére vitte.

Megállapítást nyert továbbá az is, hogy D. József az ezt követő napokban a megyeszékhely belterületén, az egyik ingatlan udvarán – szóváltást követően – ismerősét egy alkalommal megrúgta, aki ennek következtében megsérült.

A rendőrök a D. Józsefet elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi társainak felkutatása folyamatban van. A hatóság tagjai az elkövetés eszközeit felkutatták, valamint a borjút felügyelet melletti, természetes élő helyére szállították.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 13. 15:34, péntek | Helyi

Vállalkozókat díjaztak és bemutatták a TOP 50 kiadványt

2019. December 13. 14:37, péntek | Helyi

Szakmák karácsonya Nógrád megyében

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak saját készítésű képzőművészeti termékeit tekinthették meg az érdeklődők.

2019. December 13. 14:28, péntek | Helyi

Kábítószer hatása alatt vezetett

Egy 33 éves ipolyszögi férfit hallgattak ki gyanúsítottként a rétági rendőrök.

2019. December 13. 09:23, péntek | Helyi

Leesett pótkerék okozott balesetet

Két gyermek sérült meg egy balesetben Nagyoroszi belterületén.