Városlista
2019. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2019. Június 20. 11:31, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Gímszarvast ölt a salgótarjáni férfi

Gímszarvast ölt a salgótarjáni férfi

Állatkínzás és más bűncselekmények miatt hallgattak ki gyanúsítottként egy 34 éves férfit a salgótarjáni rendőrök.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság állatkínzás és orvvadászat bűntett, súlyos testi sértés bűntett kísérlet és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást D. József 34 éves salgótarjáni lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a férfi 2019. június elején egy hurkot helyezett ki salgótarjáni telke mögötti erdős területre, mely területen – a vadak odacsalása érdekében – korábban vizet és élelmet helyezett el. A gyanúsított a tiltott vadászati eszközzel egy gímszarvastehenet megfogott, mely a hurokból való szabadulási kísérlete során megsérült és ezzel a vadnak több órán keresztül tartó különös szenvedést okozott. A szarvast ezt követően egy bozótvágó késsel megölte, majd társaival a telekre vitték, ahol azt megnyúzták, majd a húsát a későbbiekben elfogyasztották. A férfi az anyja mellett megtalált borjat eltulajdonította, azt a telkére vitte.

Megállapítást nyert továbbá az is, hogy D. József az ezt követő napokban a megyeszékhely belterületén, az egyik ingatlan udvarán – szóváltást követően – ismerősét egy alkalommal megrúgta, aki ennek következtében megsérült.

A rendőrök a D. Józsefet elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi társainak felkutatása folyamatban van. A hatóság tagjai az elkövetés eszközeit felkutatták, valamint a borjút felügyelet melletti, természetes élő helyére szállították.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 22. 13:07, kedd | Helyi

Ideiglenes forgalomkorlátozás Pásztón

Az október 23-ai rendezvény miatt Pásztón útlezárásra kell számítani.

2019. Október 22. 12:52, kedd | Helyi

Bűnügyi őrizetben

A balassagyarmati rendőrök elfogtak egy nőt és egy férfit, akik becskei ingatlanokból nagy értékű takarékjegyet, laptopot és tabletet tulajdonítottak el.

2019. Október 17. 08:32, csütörtök | Helyi

5 motiváló és inspiráló olimpiai történet

Biztosan mindenki emlékezetben él pár olyan sport történet, siker, amit soha nem fog elfelejteni. Ezek szuper történetek arra az esetre is, ha egy kis inspirációra, vagy motivációra lenne szükségünk.

2019. Október 16. 09:53, szerda | Helyi

Iskolában robban a bomba

A salgótarjáni rendőrök pár napon belül elfogták azt a férfit, aki azzal fenyegetőzött, hogy egy középiskolában perceken belül robban a bomba.