Városlista
2019. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2019. Június 20. 11:31, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Gímszarvast ölt a salgótarjáni férfi

Gímszarvast ölt a salgótarjáni férfi

Állatkínzás és más bűncselekmények miatt hallgattak ki gyanúsítottként egy 34 éves férfit a salgótarjáni rendőrök.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság állatkínzás és orvvadászat bűntett, súlyos testi sértés bűntett kísérlet és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást D. József 34 éves salgótarjáni lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a férfi 2019. június elején egy hurkot helyezett ki salgótarjáni telke mögötti erdős területre, mely területen – a vadak odacsalása érdekében – korábban vizet és élelmet helyezett el. A gyanúsított a tiltott vadászati eszközzel egy gímszarvastehenet megfogott, mely a hurokból való szabadulási kísérlete során megsérült és ezzel a vadnak több órán keresztül tartó különös szenvedést okozott. A szarvast ezt követően egy bozótvágó késsel megölte, majd társaival a telekre vitték, ahol azt megnyúzták, majd a húsát a későbbiekben elfogyasztották. A férfi az anyja mellett megtalált borjat eltulajdonította, azt a telkére vitte.

Megállapítást nyert továbbá az is, hogy D. József az ezt követő napokban a megyeszékhely belterületén, az egyik ingatlan udvarán – szóváltást követően – ismerősét egy alkalommal megrúgta, aki ennek következtében megsérült.

A rendőrök a D. Józsefet elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi társainak felkutatása folyamatban van. A hatóság tagjai az elkövetés eszközeit felkutatták, valamint a borjút felügyelet melletti, természetes élő helyére szállították.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 17. 12:32, szerda | Helyi

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel és két anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

2019. Július 16. 12:03, kedd | Helyi

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

2019. Július 15. 13:11, hétfő | Helyi

Figyelem! Vágányzár!

Vágányzár miatt nem működik a vasúti fényjelzőkészülék Patvarc külterületén.

2019. Július 12. 13:59, péntek | Helyi

Negyedszer is családbarát munkahely

Negyedik alkalommal nyerte el a megtisztelő címet a Szécsényi Rendőrkapitányság.