Városlista
2023. február 8, szerda - Aranka

Hírek

2012. Február 03. 00:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/NMRFK

Gázmérő-órákkal trükköztek

Gázmérő-órákkal trükköztek

Egy 42 éves isaszegi és 36 éves varsányi férfi 2008-tól több családi ház gázmérő-óráját - az ott lakók beleegyezésével – megrongálta:

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya és a Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai a TIGÁZ Kft. szakembereinek közreműködésével 2012. február 1-jén több gázfogyasztónál ellenőrzést hajtottak végre, mivel gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a fogyasztók a gázmérő órákat különböző módszerrel megrongálták és így nagyobb mennyiségű és értékű földgázt tulajdonítottak el.
A helyszíni ellenőrzés alkalmával megállapítást nyert, hogy egy 42 éves isaszegi és 36 éves varsányi férfi 2008. évtől több családi ház gázmérőóráját - az ott lakók beleegyezésével – megrongálta: a plombát feltörték és eltávolították, így a gázmérő számlálószerkezetéhez hozzáférve annak állását megváltoztatták. A fogyasztók így a valós fogyasztott gáz mennyiségétől kevesebb gáz ellenértékét fizették meg a szolgáltatónak. A két férfi az elvégzett beavatkozásért a fogyasztóktól több tízezer forintos nagyságrendű összeget vett át. A személyek cselekményükkel a gázszolgáltató társaságnak több milliós nagyságrendű kárt okoztak.
A rendőrök 2012. február 1-jén a két férfit elfogták és a Szécsényi Rendőrkapitányságra előállították, ahol dolog elleni erőszakkal nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. A 42 éves férfivel szemben már korábban is folyamatban volt hasonló jellegű bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárás, ezért a hatóság őt őrizetbe vette.
A fogyasztói körből több személy került eddig lopás miatt gyanúsítottként kihallgatásra, és még további személyek is a nyomozó hatóság látókörébe kerültek, melyre való tekintettel a nyomozás szakértő bevonásával folyamatban.

Címkék: bűnügy

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 08. 07:52, szerda | Helyi

Hideg idő sok napsütéssel

Kezdetben a Dunántúlom, elsősorban délnyugaton átmeneti hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat, de jelentős mennyiség sehol sem valószínű.

2023. Február 08. 07:30, szerda | Helyi

Tuning élőben: elkészült az AMTS 2023 nyereményautója!

Tuning élőben: elkészült az AMTS 2023 nyereményautója! A Westendben épült át az Automobil és Tuning Show idei fődija, a SEAT Leon ST FR

2023. Február 07. 13:28, kedd | Helyi

Szén-monoxid-szivárgással, kéménytűzzel és gépjárműtűzzel indult a hét!

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő tegnap este egy balassagyarmati, Mikó Zoltán utcai családi házban.

2023. Február 06. 11:09, hétfő | Helyi

Börtön felé vezető út

A salgótarjáni rendőrök előterjesztést tettek annak a 22 éves férfi letartóztatásának indítványozására, aki többször követett el vagyon, illetve személy elleni erőszakos bűncselekményeket.