Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Február 02. 14:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Gazemberek néven szerveződik az amerikaifutball-csapat Salgótarjánban

Gazemberek néven szerveződik az amerikaifutball-csapat Salgótarjánban

E hét végén rendezik meg az USA legnézettebb sportrendezvényét, a Super Bowlt.

A sportcsatornáknak és az internetnek köszönhetően hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend az amerikaifutball. Pár hónapja a leglakottabb közösségi oldal segítségével a nógrádi megyeszékhelyen is elindult egy önszerveződés: ha elég ember összeállna, a közeljövőben már a Rascals csapata riogathatná az ellenfeleket.
Nógrád megyében eddig nem indult komoly kezdeményezés arra vonatkozóan, hogy itt is alakuljon egy egyesület, bár három évvel ezelőtt volt már némi mocorgás. Pedig szurkolókból nálunk sem kevés akad. Nemrég az interneten elindult egy önszerveződés, amely során elkezdték összetoborozni azokat, akik hajlandóak lennének kipróbálni a sportágat. Ősszel az Öblös-pályán gyűltek össze, a rossz idő beálltával pedig az iskolák tornatermeit bérlik ki, természetesen saját zsebből. Eddig több mint egy tucat játékos jelentkezett. Van köztük, aki más klub keretén belül már vett részt amerikaifoci-edzésen, és van, aki csak a televízióból, internetről ismeri a sportágat, de úgy érzi, helye lehet a csapatban. A hagyományoknak megfelelően névnek amerikai kifejezést választottak, és ha minden adminisztrációt sikerül elintézni, Rascals (magyarul Gazemberek) néven jegyzik majd a gárdát.
Jó pár tagra szükség van még a megalakuláshoz, így a csapat kortól és súlytól függetlenül bárkit szívesen fogad, aki úgy érzi, ez lehet a sportága. Ezen a hétvégén vasárnap délben gyűlnek majd össze a „gazemberek”, s a SKÁID Arany János Tagiskolájának tornatermében minden érdeklődőt szeretettel fogadnak. A közösségi oldalon bárki megtalálhatja a csapatot, de akit a részletek is érdekelnek, az alábbi elérhetőségeken informálódhat: Szántó Tamás (70/3333-659) és Dóra Attila (20/493-1749).
Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: Amerikaifutball

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.