Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2019. Június 14. 13:20, péntek | Helyi
Forrás: police

Futóverseny - a bűnmegelőzés jegyében

Futóverseny - a bűnmegelőzés jegyében

Nógrád megyei középiskolás csapatok versenyeztek a „SZER-mentes Palócország” elnevezésű bűnmegelőzési programban.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és az Új Palócország Egyesület négyfordulós drogprevenciós vetélkedőt hirdetett a „SZER-mentes Palócország” című kábítószer-megelőzési program keretében. A többfordulós rendezvényen négy főből álló középiskolás csapatok vesznek részt, akiknek különféle drogprevenciós feladatokat kell teljesítenie.

A programsorozat 2019. június 12-én újabb állomásához érkezett, melyen a fiatalok a „Nekem a sport a szenvedélyem!” mottó szellemében erdei váltó futóversenyen vettek részt. A diákokat nem csak a Salgói vár környékén lévő nehéz terep, hanem a szakemberek által összeállított különféle drogprevenciós kérdések is várták. A feladatok során a bűnmegelőzési szakemberek a kábítószer-fogyasztás veszélyeire, és a „NEM-et mondás” fontosságára hívták fel a résztvevő csapatok tagjainak figyelmét. A verseny egyik kiemelt eleme volt, hogy a diákok megtapasztalják a döntéseik súlyát és azok következményeit.

A rendezvénysorozat záró fordulóján 2019. június 26-án a Kábítószer-ellenes Küzdelem Világnapján a fiatalok egy döntő vetélkedőn vesznek részt Salgótarjánban.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 17. 08:32, csütörtök | Helyi

5 motiváló és inspiráló olimpiai történet

Biztosan mindenki emlékezetben él pár olyan sport történet, siker, amit soha nem fog elfelejteni. Ezek szuper történetek arra az esetre is, ha egy kis inspirációra, vagy motivációra lenne szükségünk.

2019. Október 16. 09:53, szerda | Helyi

Iskolában robban a bomba

A salgótarjáni rendőrök pár napon belül elfogták azt a férfit, aki azzal fenyegetőzött, hogy egy középiskolában perceken belül robban a bomba.

2019. Október 16. 08:28, szerda | Helyi

“Társasan” szép az élet

Az önfeledt szórakozás mellett a társasjátékoknak komoly fejlesztő hatása is van a gyerekekre nézve.

2019. Október 14. 13:41, hétfő | Helyi

Baleseti összefoglaló Nógrád megyéből - videó

Az elmúlt 24 órában hat közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei. Salgótarján belterületén a térfigyelő kamera által rögzített balesetben egy motoros sérült meg.