Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Március 17. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Futó záporok jöhetnek, a szél is feltámad.

Futó záporok jöhetnek, a szél is feltámad.

Az ország nagy részén sokat fog sütni a nap, de északkeleten, keleten, valamint helyenként északon és kezdetben délen is még erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés,

Vasárnap És ezeken a tájakon záporok kialakulhatnak. Többfelé megélénkül, megerősödik az északi-északnyugati szél. Hajnalban 2 és 9, délután 11 és 17 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn több felhő lesz felettünk, és több tájegységünkön is kialakulhat eső, zápor. Helyenként élénk lesz az északi-északnyugati szél. Reggel északon, északkeleten gyengén fagyhat, majd napközben 8 és 16 fok közé melegszik a levegő.

Kedden naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk. Kisebb eső, zápor reggel a nyugati tájakon fordulhat elő, majd napközben említésre méltó csapadék nem várható. Sokfelé élénk, néhol erős lesz az északias szél. Hajnalban többfelé fagyhat, délután pedig 7-13 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szerdán a legtöbb helyen sok napsütésre van kilátás, csupán az északkeleti határ közelében fordulhat elő átmenetileg kisebb eső, zápor. Csak néhol élénkülhet meg a szél. Reggel ismét többfelé fagyni fog, délutánra pedig 10 és 15 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön több felhő lesz az égen, de számottevő csapadék sehol sem várható. Helyenként élénk lehet a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 12 és 19 fok között alakulhat.

Orvosmeteorológia

Vasárnap hidegfronti hatás várható, így az arra érzékenyek körében fejfájás, keringési- és görcsös panaszok jelentkezhetnek.

Felerősödhetnek az ízületi jellegű panaszok is.

A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javulhat, viszont a szeles időben alacsony lesz hő- és komfortérzetünk.

A szél miatt tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

Öltözzünk rétegesen, immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap elsősorban északkeleten, keleten, valamint helyenként északon és kezdetben délen is számíthatunk esőre, záporokra, így az erre autózók vizes, csúszós útszakaszokkal is találkozhatnak.

A záporokban hirtelen romolhatnak a látási viszonyok.

Többfelé megélénkül, megerősödik az északi-északnyugati szél, mely csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Az ország nagy részén sokat fog sütni a nap, így érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.