Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Október 17. 13:30, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Független a polgármesterek többsége Nógrád megyében

Független a polgármesterek többsége Nógrád megyében

Százharmincegy Nógrád megyei településből negyvenhatban változott a polgármesterek személye a hétvégén rendezett önkormányzati választás eredményeképpen.

Huszonöt olyan település volt, ahol csak egyetlen jelölt indult és ebből huszonháromban az éppen hivatalban lévő polgármester pályázott ismét a tisztségre. A százharmincegy településből most harmincháromban Fidesz-es, négyben MSZP-s polgármester van, kilencvennégyben pedig függetlenként határozza meg magát a faluvezető. A negyvenhat váltásból nyolc esetben Fideszes, egy esetben pedig MSZP-s váltott független vezetőt. Csak egyetlen esetben történt meg- a Fideszes vezetésű megyeszékhely esetében, hogy politikailag elkötelezett vezetőt az ellenzéki összefogás képviselője győzött le. Harminckét településen már több mint négy cikluson van túl a jelenlegi polgármester.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:00, szerda | Helyi

Az A-vitamin csoport elnevezésének és táplálkozási ajánlásának átalakítását javasolják kutatók.

Az újonnan felfedezett A5-vitamin miatt az A-vitamin csoport új elnevezését és a táplálkozási ajánlások kiigazítását javasolja Bánáti Diána, az Szegedi Tudományegyetem (SZTE) professzora.

2024. Május 15. 08:21, szerda | Helyi

Robotsebészeti központot adtak át a Debreceni Egyetemen.

Az egyetemi fejlesztések újabb mérföldköveként robotasszisztált sebészeti rendszert helyeztek üzembe kedden a Debreceni Egyetem (DE) klinikai központjában.

2024. Május 15. 08:00, szerda | Helyi

Kissé szeles májusi idő.

Szinte mindenhol napos időre ébredhetünk, csupán néhol délkeleten fordulhat elő egy-egy gyenge futó zápor. Napközben a napos-gomolyfelhős idő mellett a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet is.

2024. Május 15. 07:59, szerda | Helyi

Idegen civilizációk nyomaira bukkanhattak a Tejútrendszerben

Hét olyan csillagot találtak, amelyeknek különös fényét természetes körülményekkel nehezebb megmagyarázni, mint azzal, hogy elkezdték hatalmas energiaközpontokká alakítani őket.