Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. December 02. 08:37, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Friss információk Nógrád megye útjairól

Friss információk Nógrád megye útjairól

Belógó és kidőlt fák nehezítik a közlekedést Cered és Rónafalu között, a Mátrakeresztestől a Mátrába vezető út továbbra is le van zárva, háromezer-nyolcszázkilencvennyolc fogyasztó pedig áram nélkül maradt.

Az ónos esőzés miatt Nógrád megyében reggel hatig összesen húsz tűzoltói beavatkozást igénylő káreset történt, ezeken felül egy összetett káresemény jelenleg is folyamatban van, ami eddig további huszonkilenc rögzített eseményt jelent. A nehezen járható, helyenként lezárt útszakaszok csúszásmentesítésén folyamatosan dolgoznak, az áramszolgáltatás továbbra is szünetel több településen, a gázszolgáltatásban azonban egyelőre nem történtek fennakadások.

A salgótarjáni hivatásos tűzoltók az este és éjszaka folyamán Salgótarján-Somlyóbányán, Rónabánya Szilváskői elágazójában, Salgótarján-Eresztvénynél, a Salgótarján-Zagyvarónai elágazóban, a 2303-as útról Bárna település irányába vezető útszakaszon többször, több helyszínen távolítottak el esetenként húsz-huszonöt méter nagyságú, teljes vagy félpályás útzárat képező fákat, nagyobb ágakat. Éjfél és hajnali négy óra között a pétervásárai katasztrófavédelmi őrs tűzoltói tizenegy esetben vettek részt műszaki mentésben Nógrád megye területén, a Mátraalmás és Szuha közötti 24109-es számú úton kidőlt fák okán. A 2408-as számú út harmincas kilométerszelvényének közelében, tehát a Mátrakeresztes-Galyatető közötti útszakaszon több jármű elakadt és forgalmi akadályt képzett a késő esti órákban, ahol a pásztói hivatásos tűzoltók a gyöngyösi tűzoltókkal közösen végezték a műszaki mentést. A Cered és Rónafalu települések közötti útszakaszon a legnagyobb a probléma a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint. Csak ezen az útszakaszon eddig huszonkilenc káresetet jeleztek a műveletirányító ügyelet felé, minden helyszínen több kidőlt fával, lehasadt ággal állnak szemben a salgótarjáni tűzoltóegységek.

Ez úton hívjuk fel a közlekedők figyelmét, hogy a Cered és Rónabánya települések közötti útszakaszon az ónos eső miatt jegessé vált, úttestre belógó faágak miatt nehezen lehet közlekedni, továbbá a Mátrakeresztestől a Mátrába vezető 2408-as számú utat a jegesedés miatt teljes szélességében lezárták, kérjük ezeket az útszakaszokat kerüljék el és a megye további útszakaszain is fokozott óvatossággal közlekedjenek, aki pedig megteheti ne induljon útnak. A Nógrád megyei utak csúszásmentesítésén jelenleg hat-hat sószóró autó dolgozik a salgótarjáni és balassagyarmati térségekben, s mindamellett, hogy az utak jegesek, több szakaszon hó borítja az útfelületeket, ami fokozottan balesetveszélyes.

Az áramszolgáltatótól kapott információk alapján Salgóbánya, Somoskő, Bárna és Mátranovák településeken este negyed tíztől, Romhány, Galgaguta, Nógrádsáp, Nézsa településeken pedig a hajnali óráktól szünetel az áramszolgáltatás, nincs továbbá áram Szilaspogony, Cered, Szuha és Mátraalmás több területén sem. Az áramkimaradás jelenleg már összesen 3898 fogyasztót érint, a probléma kijavításáról a szolgáltató gondoskodik. Fontos azonban, hogy létfontosságú és alapvető fogyasztó nem maradt áram nélkül Nógrád megyében.

Képünk illusztráció.
Fotó: MTI / Demecs Zsolt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.