Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Július 14. 07:30, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Fotózd a gólyákat!

Fotózd a gólyákat!

A Svájci Civil Alap támogatásával megvalósuló Északi gólyahír program keretében fotópályázatot hirdetett a Cserhát Természeti és Kulturális Értékeiért Alapítvány és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület.

A fehér gólya mindenki által ismert és szeretett madárfaj, mely az emberek életében már korán, a családban és az óvodában is, mint a dalok, történetek főszereplője jelenik meg. Rohanó, a természettől eltávolodó világunkban sajnos hamar a múltba vész kitüntetett szerepe. Az Északi gólyahír című programmal újra az emberek közelébe szeretnék hozni ezt a madárfajt, s vele együtt környezetünk élővilágát, felhívva figyelmüket a lokális és globális környezetvédelmi problémákra.
A napokban meghirdetett fotópályázatra olyan egyedi felvételekkel lehet pályázni, melyek témája elsősorban a fehér gólya élete (költés, vonulás, táplálkozás stb.) és a gólyavédelem legyen. A gólyák fotózása során figyelembe kell venni a vonatkozó jogszabályokat és fotósetikai elveket.
A pályázatot két kategóriában: felnőtt (18 éves kortól) és ifjúsági (18 éves korig) hirdették meg. Egy szerző legfeljebb 5 db fotóval nevezhet.
A fotókat elektronikus formában kell elküldeni az alábbi e-mail címre: cserhatalapitvany@gmail.com
A beérkezési határidő: 2014. szeptember 30.
Mindkét kategóriában három díjat osztanak ki. Az első helyezett 15 ezer, a második 10 ezer, a harmadik 5 ezer forint értékű ajándékcsomagot kap.

Címkék: gólya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 11:18, csütörtök | Helyi

ingatlan.com: áprilisban jelentősen nőtt az ingatlanpiaci kereslet.

Áprilisban lélektani határt tört át az ingatlanpiaci kereslet, a feladott lakáshirdetések száma jelentősen nőtt, ami további élénkülést vetít előre 2024-re.

2024. Május 02. 09:10, csütörtök | Helyi

Minden mozdíthatót ellopott!

Elsősorban lakatlan házakba és azok melléképületeibe tört be, majd több százezer forint értékű tárgyakat lopott el az a férfi, akit a salgótarjáni nyomozók a napokban fogtak el.

2024. Május 02. 08:40, csütörtök | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | Helyi

Helyenként zápor kialakulhat.

Rövidebb-hosszabb időszakokra mindenhol kisüt a nap, de az északkeleti tájak kivételével már sokfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar.