Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Október 12. 10:20, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Forró nyomon

Forró nyomon

Több tolvaj is rendőrkézre került a napokban.

Őrizetbe vették a rendőrök azt két sajóbábonyi férfit, akiket több lopással is gyanúsítanak. A két férfi – egyikük 55, a másik pedig 32 éves – még ez év júliusában úgy jutott be Pásztón egy idős nő és egy férfi lakásába is, hogy magukat az áramszolgáltató munkatársainak adták ki. Túlfizetésre hivatkozva azt állították, hogy pénzt hoztak vissza részükre. Pénzváltásra kérték a sértetteket és a figyelmüket elterelve mindkét helyszínről nagy összegű készpénzt tulajdonítottak el. A két sajóbábonyi férfihez a nyomozás eddigi adatai alapján jutottak el. A rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Számítástechnikai eszközöket és egyéb irodai használati tárgyakat akart ellopni a hugyagi idősek otthonából tegnap este egy tolvaj. A 38 éves helybéli férfit tetten érték a járőrök. A rendőrséget tíz perccel nyolc óra előtt értesítették, és a járőrök azonnal a helyszínre érkeztek. A férfi éppen összekészítette a technikai eszközöket, amikor rajtaütöttek. Mivel ellene más hasonló jellegű bűncselekmények miatt is folyamatban van eljárás – őrizetbe vették, és kezdeményezték bíróság elé állítását.

Közokirat-hamisítás miatt nyomoz a rendőrség az ellen a 34 éves külföldi állampolgár ellen, akit a Balassagyarmatról Aszódra közlekedő vonaton fülelt le a szolgálatot teljesítő jegyellenőr. A férfi egy a nevére kiállított – szemmel láthatóan - hamis utazási kedvezményre jogosító igazolást adott át az ellenőrnek. A férfit a nógrádkövesdi vasútállomáson leszállították a vonatról, a rendőrök ott fogták el. Mint kiderült, a férfi az utóbbi egy héten több alkalommal is felhasználta ezt a közokiratot utazásai során, jogosulatlanul igénybe véve az utazási kedvezményt.

Címkék: rendőség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:36, szombat | Helyi

Csíksomlyói búcsú - Csíksomlyói szónok: csak éltető és élő, tevékeny hittel lehet békét teremteni.

Csak éltető és élő, tevékeny hittel lehet békét teremteni ebben a háború sújtotta világban, amikor fizikai, szellemi, lelki háború tör ránk, ezért van szükség a hitben és szeretetben való megújulásra.

2024. Május 18. 14:00, szombat | Helyi

Pünkösd - Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei.

Pünkösd alkalmából szentmiséket, istentiszteleteket tartanak országszerte. A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők vasárnap ünnepi liturgia keretében emlékeznek meg a Szentlélek eljöveteléről.

2024. Május 18. 13:43, szombat | Helyi

Egy régi történet: a Salgótarjáni Kohászati Üzemek – 1. rész: 1902-re a csúcson!

Borítóképen: Az egykori vasfinomító gyár és lakótelep látképe 1873-ból. A Salgó-Tarjáni Vasfinomító Társulat, vagy a Rimamurány—Salgó-Tarjáni Vasmű Részvény Társaság

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.