Városlista
2021. február 27, szombat - Ákos, Bátor

Hírek

2020. Augusztus 18. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: police

Folytatódott az Iskola rendőre program nyári tábora

Folytatódott az Iskola rendőre program nyári tábora

Újabb 21 gyermek vehetett részt a Salgótarjánban megszervezett nyári napközis táborban.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Városi Balesetmegelőzési Bizottsága 2020. június 29 - július 3. között rendezte meg – 54 fő gyermek részvételével – az „Iskola rendőre” program nyári bűn-, és balesetmegelőzési bentlakásos táborát.

A program folytatásaként a rendőrök 2020. augusztus 10-14. között a Salgótarjáni Gyermektáborban napközis tábort szerveztek, amelyre a szervezők számos érdekes és izgalmas programmal készültek.

A rendőrség munkájának megismerése, valamint a bűn-, és balesetmegelőzési ismeretek megszerzése, bővítése mellett, a résztvevő 21 gyermek a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetének bemutatóján megtanulhatta az újraélesztés lépéseit és a sebellátást. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egyenruhásai segítségével a táborozók kipróbálhatták, milyen egy füsttel teli helyiségből mentést végrehajtani, míg a Magyar Honvédség munkatársai által kialakított akadálypályán ügyességüket mérhették össze. Mindezeken kívül a fiatalok ördöglakat-készítéssel logikai készségüket is fejleszthették, illetve kirándulást tettek a nőtincsi Seholsziget Élményparkba.

A programok és a foglalkozások célja – a felszabadult szórakozás és ismeretszerzés mellett – a helyes viselkedésmódra nevelés, a tolerancia erősítése, valamint az áldozattá és bűnelkövetővé válás kockázatának csökkentése volt.

A gyerekek sok szép élménnyel és hasznos ismerettel térhettek haza a táborból.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 26. 10:06, péntek | Helyi

Ne akadj fenn @ hálón!

A Biztonságosabb Internet Napja alkalmából online vetélkedőt szervezett a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya.

2021. Február 26. 09:27, péntek | Helyi

Rács mögött a betörő

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 27 éves férfinak a letartóztatását, aki társaival két salgótarjáni családi házba is betört.

2021. Február 26. 08:35, péntek | Helyi

Rendőrkézen az orvvadászok és orgazdák - videó

Összehangolt bűnügyi akcióban, több helyszínen tartottak kutatást a rendőr-főkapitányság munkatársai és a pásztói nyomozók, amelyek során többszáz lőszert, különböző lőfegyvereket és trófeákat foglaltak le.

2021. Február 25. 15:43, csütörtök | Helyi

Zongora a zenélni vágyó gyermekeknek

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány a tartós használatra felajánlott zongorát átadta a karancssági gyermekek részére.