Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Február 20. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Folytatódnak a szentkúti gyóntatási továbbképzések

Folytatódnak a szentkúti gyóntatási továbbképzések

A szentkúti felújítások miatt nem a kegyhelyen, hanem a szécsényi ferences kolostorban tartják meg a szentkúti gyóntatási továbbképzés nagyböjthöz közel eső alkalmát március 3-án, hétfőn 11 és 15 között.

Az összejövetel témája: Hogyan segítheti a pap, a lelkivezető a családokat? Előadó: Lothringer Éva szociális testvér.
Lothringer Éva hosszú éveken át volt az MR1 Vendég a háznál című műsorának riportere; jelenleg válsággal küszködő családok, házastársak, de kismamák számára is tart személyes és csoportos foglalkozásokat. Szerzetesként mindennapi tapasztalata van arról, hogy ezekben a helyzetekben milyen fontos szerepet tölt be a kegyelmi rend; mit mulaszt el vagy adhat meg a gyóntató, a lelkivezető szolgálata a házastársi, családi élet különböző állomásainál.
A továbbképzés rendje a megszokott módon alakul, amelynek része az előadás, esetmegbeszélés, szentségimádás, gyónási lehetőség és zsolozsma – mondta Kálmán Peregrin OFM, a Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely vezetője.

Dumaszínház Balassagyarmaton
STÉCÉ Kávéház februári programjai

Címkék: Szentkút

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 08:00, vasárnap | Helyi

Zápor, zivatar kialakulhat!

Napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, több napsütésre a Dunántúlon számíthatunk. A Dunántúlon csak elszórtan, a Dunától keletre viszont több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, néhol felhőszakadásra és jégesőre is számíta

2024. Május 19. 07:47, vasárnap | Helyi

Az út Indiába

Éppen ma 526 éve, hogy Vasco da Gama portugál hajós felfedezte Afrika megkerülésével a tengeri utat Indiába. Mindez 1498. 05. 20-án történt.

2024. Május 19. 07:23, vasárnap | Helyi

Pünkösd

Az elnevezés a görög pentekosztész, azaz ötvenedik szóból ered, a húsvét szombat utáni ötvenedik napon ünneplik.

2024. Május 18. 14:00, szombat | Helyi

Pünkösd - Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei.

Pünkösd alkalmából szentmiséket, istentiszteleteket tartanak országszerte. A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők vasárnap ünnepi liturgia keretében emlékeznek meg a Szentlélek eljöveteléről.