Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Június 28. 14:18, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség Kép: MTI

Földönkívüli dubstep-űrhajó igázta le a VOLT-ot

Földönkívüli dubstep-űrhajó igázta le a VOLT-ot

A 20. VOLT Fesztivál első napja bővelkedett a szervezési bakikban és a remek fellépőkben. A kettősség ellenére a nap végén egyértelműen az utóbbi felé billent a mérleg. A Snow Patrol édesbús dallamai hatására az egész közönség összeölelkezett, egy emberként mondott igent a brit zenekarnak. A könnyekkel teli koncert idilljét Skrillex egy pillanat alatt szétzúzta: az amerikai elektronikus zenész óriási űrhajójával ragadta magával a soproni közönséget. A vad ütemek közel két órán keresztül járták át és rázták meg a Lővéreket.

Az idei VOLT fesztivál szervezése több kivetnivalót is hagyott maga után. A kemping területén a tavalyi évhez képest jóval kevesebb mobil WC-t és zuhanyt helyeztek el. Emellett az első napon a fürdőben új értelmet nyert a privát szféra: a szervezők a zuhanyfüggöny felrakásával is késlekedtek. Ráadásként a sátorrablások híre futótűzként terjedt a fesztiválozók között. Páran idegesen rohantak vissza alkalmi otthonukba, míg a harcedzettebbek legyintettek egyet és vettek egy újabb sört. A szervezési bakik ellenére az első nap fellépői nem hibáztak, hozták az elvárt színvonalat.

A walesi Lostprophets zenekar koncertjét már tavaly is megtekinthettük a Sziget Fesztiválon. A többnyire nu metal és punk zenei elemekkel operáló srácok most is hozták a formájukat. Igaz, semmi újat nem mutattak a közönségnek. A szokásos közönségénekeltetés mellett láthattunk sörlocsolást és vetkőző lányokat is. A vizet égbe köpő Ian Watkins énekes óriási energiával és lelkesedéssel nyomta végig a koncertet. Így a 20. VOLT-on neki sikerült először megmozgatnia a közönséget. A walesi banda slágerei mellett felcsendült a Guns N’ Roses Sweet Child ’O Mine c. száma, de a fiúk egy U2 számot is átdolgoztak. Ian Watkins a koncert végére úgy belelkesült, hogy a Snow Patrol mellett rögtön Prince-t és a Metallicát is felkonferálta.

A fesztiválközönség Prince helyett egy brit gitár-pop zenekart, a Snow Patrolt kapta. Ennek ellenére senki sem panaszkodott. Gary Lightbody énekes zenekara gyönyörű fényekkel, dallamos és édesbús számokkal varázsolta el a közönséget. A másfél órás koncert alatt megemelkedett az egy négyzetméterre jutó ölelkező párok száma, s egy női szempár sem maradt szárazon. Az összeboruló barátok és szerelmesek együtt énekelték, kiabálták a legismertebb dalszövegeket. A fiúk már a koncert közepén eljátszották legnépszerűbb számukat, a Chasing Cars-t. Ennek ellenére végig kitartottak slágeres dalok. A fiúk távozásakor csak egy Snow Patrol loves Hungary felirat maradt a kivetítőn. A közönség pedig a Just Say Yes c. szám hatására egy emberként mondott igent a zenekarnak.

A Skrillex-jelenség igencsak elharapódzott napjainkban. A fesztiváljáró közönség szinte összes tagjának meg is van a véleménye a kissé extravagáns megjelenésű Sonny Moore-ról. A szemtelenül fiatal amerikai fiút a kritikusok leírták, munkásságát antizenének titulálták. Ellenben a közönség imádja a vadabbnál vadabb mixeket, a dubstep, az electro house, a rock, a reggae és ki tudja még milyen zenei stílus behatárolhatatlan elegyét. A soproni színpadkép azonnal magával ragadta az embereket: az elektronikus zenész egy óriási űrhajó tetejéről keverte a zenét. A nagyszínpad előtti terület egy pillanat alatt felszállópályává alakult, Skrillex már az első szám után magával ragadta a több ezres tömeget. A 21. századi Star Wars életérzés mellett a zenész a számítógépes játékok világát is becsempészte a majdnem két órás előadásába. A lézershow mellett tűzijáték és gonoszan villódzó piros fények biztosították a földöntúli élményt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni