Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2012. Július 31. 09:29, kedd | Helyi
Forrás: Infonograd

Fókuszban a zöldség-gyümölcs árusok

Fókuszban a zöldség-gyümölcs árusok

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága a nyári ellenőrzéssorozat keretében a hagyományos célterületek – üdülőhelyek, strandok, fesztiválok és szabadtéri rendezvények – mellett a régió sajátosságainak figyelembevételével kockázatosnak minősülő adózói, tevékenységi körökre is kiterjeszti a fokozott adóhatósági jelenlétet. Ellenőrizni indokolt többek között a piacokon, közterületeken és a fő közlekedési útvonalak mentén zöldséget, gyümölcsöt, illetve egyéb mezőgazdasági termékek értékesítését végző személyeket, mivel a revíziós tapasztalatok szerint jelentős részük őstermelői tevékenységet színlel, de valójában nem saját gazdaságban előállított, hanem továbbértékesítési céllal vásárolt árut kínál eladásra. Az ilyen magatartást gyakorlók elleni koncentrált adóhatósági fellépés célja, hogy az adóellenőrök és a pénzügyőrök a szakhatóságokkal együttműködve kiszűrjék az őstermelőkre vonatkozó kedvezményes adózási móddal visszaélő kereskedőket. A helyszíni vizsgálatok elsődlegesen a bevételek bizonylatolásának szabályszerűségére irányulnak. A próbavásárlást követheti az áru eredetének ellenőrzése, az értékesített termékek előállításához szükséges földterület, termelőeszközök feltérképezése, indokolt esetben pedig a tényleges adófizetési kötelezettség megállapítása érdekében utólagos adóellenőrzést rendel el az adóhatóság.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága

Címkék: NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 08:00, hétfő | Helyi

Folytatódik a zivataros-napos idő.

Eleinte helyenként, majd délutántól egyre több helyen kell számítani esőre, záporra, zivatarra, amelyeket felhőszakadás, jégeső kísérhet.

2024. Május 19. 12:30, vasárnap | Helyi

Hajóbaleset Verőcénél - OMSZ: fej- és kulcscsontsérülést szenvedett a balesetet túlélő férfi.

Kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval szombat éjjel a Dunán, Verőce közelében, a balesetben ketten meghaltak, öt embert jelenleg is keresnek - közölte az M1 Híradója vasárnap délelőtt.

2024. Május 19. 09:29, vasárnap | Helyi

Nyitott szertárkapuk!

Május 26-án, vasárnap ismét kinyílnak a tűzoltólaktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

2024. Május 19. 09:10, vasárnap | Helyi

Gépjárműtüzek, közlekedési balesetek és viharkárok!

Kigyulladt egy személyautó,Bontási munkálatok közben kigyulladt egy forgalomból kivont személyautó,Ráfutásos balesetet szenvedett két személyautó,Álló gépjárműnek ütközött egy személyautó...