Városlista
2022. augusztus 11, csütörtök - Zsuzsanna

Hírek

2022. Május 30. 14:03, hétfő | Helyi
Forrás: police

Fokozott ellenőrzések a közutakon

Fokozott ellenőrzések a közutakon

A balesetek megelőzése, a jogsértések felfedése és visszaszorítása érdekében ellenőrizték a gépjárművezetőket a Nógrád megyei rendőrök.

Az ittasan vagy bódult állapotban történő vezetés mindenkit érintő súlyos és felelőtlen döntés! A balesetek megelőzése érdekében a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a rendőrkapitányságok munkatársai 2022. május 27-én fokozott közlekedésrendészeti akciót hajtottak végre. A kapitányságok illetékességi területén végrehajtott ellenőrzés célja elsősorban az ittas állapotban és a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt álló járművezetők kiszűrése, az általuk elkövetett szabályszegések, bűncselekmények felfedése, visszaszorítása, illetve a tilos jelzésen áthaladó gépjárművezetők forgalomból kiszűrése volt.

Az ittasvezetés ellenőrzés kapcsán a rendőrök 18 helyszíni bírságot, 8 közigazgatási bírságot szabtak ki, valamint 1 esetben szabálysértési feljelentést, 1 esetben büntető feljelentést alkalmaztak. Az elmúlt négy napon a rendőrök Nógrád megye útjain további hat ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A bűncselekmények felserítéséhez a rendőrség minden eredményesen alkalmazható, modern eszközt és rendszert bevet a közúti forgalom biztonságosabbá tétele érdekében. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai az ellenőrzés során, a mozgó szabálysértések hatékonyabb felfedése érdekében a Készenléti Rendőrséggel együttműködve drónnal ellenőrizték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb útszakaszokat.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 11. 13:19, csütörtök | Helyi

Jöhet a kéményseprő!

Az idei évben eddig már 56 kéménytűznél avatkoztak be a Nógrád megyei tűzoltók. A nyár ugyan nem a kéménytüzek szezonja, de pont ez a legalkalmasabb időszak arra, hogy felülvizsgáltassuk az éppen nem használt égéstermék elvezetőket.

2022. Augusztus 11. 10:53, csütörtök | Helyi

Az utóbbi 3 nap eseményei az utakon

Az elmúlt három napon hatan sérültek meg közúti közlekedési balesetben Nógrád megye közútjain.

2022. Augusztus 11. 10:37, csütörtök | Helyi

Legyél Te is határvadász

Folyamatos a szerződéses határvadászok toborzása Nógrád megyében is.

2022. Augusztus 11. 09:42, csütörtök | Helyi

Újabb két embercsempész őrizetben

A Nógrád megyei rendőrök egy 40 éves és egy 48 éves embercsempészt, továbbá 19 külföldit fogtak el.