Városlista
2023. január 28, szombat - Károly,

Hírek

2022. Május 30. 14:03, hétfő | Helyi
Forrás: police

Fokozott ellenőrzések a közutakon

Fokozott ellenőrzések a közutakon

A balesetek megelőzése, a jogsértések felfedése és visszaszorítása érdekében ellenőrizték a gépjárművezetőket a Nógrád megyei rendőrök.

Az ittasan vagy bódult állapotban történő vezetés mindenkit érintő súlyos és felelőtlen döntés! A balesetek megelőzése érdekében a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a rendőrkapitányságok munkatársai 2022. május 27-én fokozott közlekedésrendészeti akciót hajtottak végre. A kapitányságok illetékességi területén végrehajtott ellenőrzés célja elsősorban az ittas állapotban és a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt álló járművezetők kiszűrése, az általuk elkövetett szabályszegések, bűncselekmények felfedése, visszaszorítása, illetve a tilos jelzésen áthaladó gépjárművezetők forgalomból kiszűrése volt.

Az ittasvezetés ellenőrzés kapcsán a rendőrök 18 helyszíni bírságot, 8 közigazgatási bírságot szabtak ki, valamint 1 esetben szabálysértési feljelentést, 1 esetben büntető feljelentést alkalmaztak. Az elmúlt négy napon a rendőrök Nógrád megye útjain további hat ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A bűncselekmények felserítéséhez a rendőrség minden eredményesen alkalmazható, modern eszközt és rendszert bevet a közúti forgalom biztonságosabbá tétele érdekében. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai az ellenőrzés során, a mozgó szabálysértések hatékonyabb felfedése érdekében a Készenléti Rendőrséggel együttműködve drónnal ellenőrizték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb útszakaszokat.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 28. 13:41, szombat | Helyi

Aranytömbökké olvasztották a lopott arany granulátumot a tolvajok

Aranytömbökké olvasztották a lopott arany granulátumot a tolvajok, akikkel szemben a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség emelt vádat.

2023. Január 03. 14:11, kedd | Helyi

Autóbaleset és több tűzeset hétfőn

Összeütközött két személyautó hétfő délután Salgótarjánban, a Salgó úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben két ember volt érintett, egyiküket kórházba szállították a mentőszolg

2023. Január 03. 13:58, kedd | Helyi

Átvették a támogatásokat a Nógrád megyei önkéntesek

Decemberben az ország valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete átveszi a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része term

2023. Január 03. 12:27, kedd | Helyi

Pizzázni indultak, rendőrségen kötöttek ki

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség miatt indított eljárást egy 20 és egy 19 éves bárnai lakos ellen.