Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2017. Március 08. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: police

Fokozott a rendőri jelenlét Nógrád közútjain

Fokozott a rendőri jelenlét Nógrád közútjain

Az ellenőrzések célja a balesetek megelőzése.

Folyamatos a rendőri jelenlét a megye közútjain. A rendőrség a fokozott jelenléttel elsősorban a közúti közlekedési baleseteket szeretné megelőzni, de célja a közúti közlekedés szabályai betartásának ellenőrzése is.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya és a rendőrkapitányságok beosztottjai 2017. február 24. és március 8. között a megye területén különböző napszakokban ellenőrizték a gépjárművezetőket. Az egyenruhások közel kétezer gépjárművezetőt igazoltattak, melynek során 6 személygépkocsi vezető alkoholszondás ellenőrzése zárult pozitív eredménnyel, akikkel szemben a hatóságok eljárást kezdeményeztek. A rendőrök közlekedési szabálysértés miatt összesen 17, míg sebességtúllépés miatt 2 járművezetővel szemben szabtak ki helyszínbírságot, valamint 8 gépjárművezetővel szemben kezdeményezték a szabálysértési eljárás lefolytatását.

Az elmúlt egy hét alatt két könnyű sérüléssel járó, valamint 14 anyagi káros közúti közlekedési baleset történt a megye közútjain. A fokozott közúti ellenőrzések folytatódnak. A rendőrök továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az ittas járművezetők kiszűrésére, valamint a gyorshajtókkal szembeni fellépésre.
A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat. A szabálytalanság, az ittas járművezetés nagyban növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát.
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy tavasz beköszöntével egyre több motoros jelenik meg az utakon. A télen nem használt járműveket a tulajdonosok vizsgáltassák át, csak kifogástalan műszaki állapotú járművel induljanak útnak. Kérjük, hogy a balesetek elkerülése érdekében a járművezetők a hirtelen irányváltoztatásokat, kanyarodási szándékukat előre jelezzék.

Számítani kell ebben az időszakban arra is, hogy több kerékpáros és gyalogos közlekedik a közutakon, de a települések belterületén akár csoportokban is közlekedhetnek. A járművezetők kiemelt figyelemmel és kellő oldaltávolságot tartva, ha szükséges, a sebességet csökkentve kerüljék ki az utakon közlekedő járókelőket, illetve egy nyomon haladó járműveket. A gyalogosok és a kerékpárosok számára a láthatósági mellény használata korlátozott látási körülmények között és lakott területen kívül kötelező.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 08:50, szerda | Helyi

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt.

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti - közölte az Útinform.

2024. Május 08. 08:00, szerda | Helyi

Felszakadozik a felhőzet.

Kezdetben többfelé lehet eső, zápor, délen zivatarok is kialakulhatnak, majd a nap második felében egyre kisebb területre korlátozódik a csapadék.

2024. Május 07. 15:15, kedd | Helyi

Áder János a fenntartható életmódról és az újrahasznosíthatásról is beszélt diákoknak Pétervásárán.

Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke környezetvédelmi, fenntarthatósági témájú előadást tartott.

2024. Május 07. 08:33, kedd | Helyi

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók.

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.