Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Január 20. 09:37, péntek | Helyi
Forrás: police

„Finn módszerrel” az ittas vezetés ellen

„Finn módszerrel” az ittas vezetés ellen

Célzott közúti ellenőrzést tartottak a rendőrök Nógrád megyében.

Nógrád megyében az ittas járművezetők kiszűrése érdekében évek óta az úgynevezett „Finn módszeres” ellenőrzést használják. Nevéből eredően ezt a módszert a finnek alkalmazták először, melyet más európai országok is eredményesen átvettek.

Lényege, hogy a kijelölt, és megfelelően előkészített leállítási helyen több rendőr bevonásával néhány másodperc alatt megtörténik az arra közlekedő összes járművezető alkoholszondás ellenőrzése. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, akikkel szemben eljárást kezdeményeznek.

Ezen célzott közúti ellenőrzés alkalmazásának célja az ittas vezetők kiszűrése és az ittasan okozott közlekedési balesetek számának csökkentése.

A Rétsági Rendőrkapitányság illetékességi területén 2017. január 19-én találkozhattak az ellenőrzést végző kollégákkal a gépjárművezetők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:50, péntek | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 26. 08:40, péntek | Helyi

Társadalmi összefogással Nógrád tisztaságáért!

A Nógrád vármegyei rendőröknek is fontos a környezetük védelme, ezért csatlakoztak a TeSzedd! kampányhoz.

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.