Városlista
2020. szeptember 30, szerda - Jeromos

Hírek

2012. Június 28. 10:50, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu

"Fillérekért" állami földek? Óriási kárt okozhatott az osztrák cég

Milliárdos károkat okozhatott a magyar államnak egy húsz éve lebonyolított földhaszonbérleti szerződés. Az osztrák tulajdonú Hubertus Bt. jóval áron alul szerezte meg a nagybereki termőföldet, közel száz évre. A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) és a társaság is pert indított.

Az elszámoltatási kormánybiztos szerint legalább 7-8 milliárdos kár érhette a magyar államot a Somogy megyei nagybereki földhaszonbérleti szerződések miatt. Budai Gyula álláspontja szerint az osztrák tulajdonú Hubertus Bt. húsz éve 7725 hektár földet bérelt a magyar államtól hektáronként 10 forintért, ami jóval a piaci ár alatt van. A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet kezdeményezte a 99 évre kötött földbérleti szerződés felbontását, a Hubertus Bt. azonban szabályosnak és jogszerűnek tartja a szerződést és pert indított a Kaposvári Törvényszéken.

Az állam képviselője szerint nemcsak az irreálisan alacsony bérleti díj miatt jó erkölcsbe ütköző a szerződés, hanem azért is, mert sok ponton egyébként is jogszabályba ütköző.

A Hubertus Bt. képviselői úgy fogalmaztak, a cég ellen egész pályás letámadás folyik, miközben szerintük tárgyalásos úton tisztázni lehetett volna a vitás kérdéseket. A Kaposvári Törvényszéken az NFA is pert indított, jogi úton szeretnék elérni a földbérleti szerződés felmondását.

mno.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 30. 10:21, szerda | Belföld

Magyar élelmiszereket vásárlók szokásait kutatták

Az olcsóság szempontja háttérbe szorul a magyar élelmiszerek vásárlása során, ha az egyéb élelmiszerek és a hazai termékek között kell a vásárlónak dönteni.

2020. Szeptember 30. 09:56, szerda | Belföld

Kevesebb élelmiszert dobunk ki

Magyarországon az élelmiszerhulladék mennyisége 4 százalékkal csökkent 2016 és 2019 között,

2020. Szeptember 30. 07:55, szerda | Belföld

Köveket dobáló határsértőket állítottak elő a rendőrök Röszkénél

Erőszakosan fellépő határsértőket állítottak elő a rendőrök Röszkénél - derül ki a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai közleményéből, amely a police.hu oldalon olvasható.

2020. Szeptember 30. 07:00, szerda | Belföld

Tizenegy év börtönre ítélték a bátai gyilkossággal vádolt férfit

Tizenegy év börtönbüntetésre ítélte első fokon, nem jogerősen a Szekszárdi Törvényszék kedden azt a férfit, aki 2019-ben megölte barátját a Tolna megyei Bátán - közölte a törvényszék az MTI-vel.