Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Február 15. 13:12, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Figyelmeztetés: hó, havas eső és szélvihar jön

Figyelmeztetés: hó, havas eső és szélvihar jön

Kevésbé hideg, de csapadékos, szeles napok következnek – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa kedd este.

Fehér Tamás kifejtette: szerdán nagy különbség lesz az ország keleti és nyugati felében a hőmérsékleti viszonyokban. Az északkeleti területeken mínusz 5, plusz 5 fok között, az ország középső területein 0 fok körül alakul, a nyugati tájakon pedig akár plusz 6 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet. Ezt követően az éjszaka is enyhébbnek ígérkezik, mínusz 2, mínusz 7 fok között várhatóak a legalacsonyabb értékek.

Ezzel együtt szerdán egy ciklon határozza meg az időjárást. A hajnali, reggeli óráktól az ország keleti és délkeleti területein havazik. Éjfélig általában 4 centiméternyi, a Szécsény–Békéscsaba vonaltól északkeletre 5–10 centiméternyi friss hó hullhat. A Dunántúlon viszont az enyhébb időjárás következtében inkább havas esőre, esőre kell számítani – tette hozzá a meteorológus.

Mindeközben szerdán megerősödik a szél, az északkeleti megyékben akár viharos széllökések is lehetnek, amelyek több helyen hófúvást okozhatnak. Az esti óráktól a Dunántúlon is számítani lehet viharos széllökésekre. Ezt követően csütörtökön is nagyon szeles idő várható, elszórtan hózáporral. A nappali hőmérséklet ismét visszaesik, mínusz 2, plusz 2 fok között alakul.

Fehér Tamás azt is elmondta, hogy az előrejelzések szerint pénteken újabb ciklon érkezik. Ennek következtében nyugaton havas eső, ónos eső is lehet, az ország többi felében inkább havazás valószínű. A szél némileg mérséklődik, de ismét lehűl az idő, hajnalban mínusz 7–13, nappal mínusz 4, plusz 1 fokra lehet számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja szerint szerdára több megyére is kiadtak valamilyen figyelmeztetést. Több helyen továbbra is a rendkívüli hideg, illetve a hófúvás miatt szerepel citromsárga, vagyis első fokú figyelmeztetés. Emellett néhány megyét érintően az erős szél miatt szerepel figyelmeztetés. Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében hófúvásra vonatkozó narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.