Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Január 29. 11:30, hétfő | Helyi
Forrás: police

Figyelemfelhívó kampány

Figyelemfelhívó kampány

Folytatják figyelemfelhívó kampányukat a nógrádi rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2018. január 26-án folytatták a balesetek megelőzése érdekében végzett figyelemfelhívó kampányt a megye területén. A rendőrök a nap folyamán Pásztó környéki falvakban, így Tar községben is megszólították a közúti közlekedés résztvevőit. A rendőrök a járművezetők, gyalogosok figyelmét felhívták a biztonságos közlekedésre és a téli közlekedés veszélyeire.

Tamás-Kovács Andrea rendőr őrnagy és Sulyok Gábor rendőr törzszászlós a kerékpárral és a gyalogosan közlekedőknek elmondta, hogy kiemelten figyelniük kell arra, hogy ne csak ők lássák az autósokat, de őket is észrevegyék, ezért viseljenek láthatósági mellényt, a kerékpár legyen felszerelve valamennyi előírt világítási és fényvisszaverő eszközzel. A szakemberek a járművezetőket figyelmeztették, hogy havas, csúszós úttesten, latyakos időben, amikor a járda mellett széles sávban áll, vagy folyik a víz, figyelembe kell venni, hogy a gyalogosoknak nehezebb az úttesten átkelni. Az autósnak számítania kell arra is, hogy a járda szélén leszegett fejjel álló személy a következő pillanatban az úttestre és így a jármű elé kerülhet.

Fontos tehát, hogy a téli időjárásra való tekintettel a gépjárművezetők - lehetőségekhez mérten - mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelően megválasztott sebességgel, körültekintőbben haladjanak, szükség esetén tartsanak nagyobb követési távolságot, a hibák így könnyebben korrigálhatóak. Elindulás előtt az autóban ülő összes személy csatolja be a biztonsági övet és a gyerekeket se felejtsék el gyermekbiztonsági rendszerben rögzíteni!

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési szakemberei ez alkalommal is balesetmegelőzést segítő (láthatósági) eszközöket és a biztonságos közlekedést segítő tanácsokat tartalmazó szórólapokat adtak át a közlekedés résztvevőinek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.