Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2012. December 05. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Figyel a NAV: ennyit fizethet, akinek nem sikerült a felvételije

Figyel a NAV: ennyit fizethet, akinek nem sikerült a felvételije

December 16-ig kell jelentkezniük az adóhivatalnál azoknak a diákoknak, akiknek megszűnt idén a hallgatói jogviszonyuk. Decembertől ugyanis, aki nem talált munkát, magának kell fizetni az egészségügyi járulékot.

Idén több mint 30 ezer fiatal nem került be a felsőoktatásba. Vannak, akik az érettségi után az interneten próbálnak állást találni, nem sok sikerrel. Amennyiben nem tanulnak tovább és munkát sem találnak, december 15-től már maguknak fizetik az egészségügyi járulékot.

Nemcsak nekik jár le december 16-án a határidő. Azoknak a friss diplomásoknak is fizetniük kell, akik az oklevél megszerzése óta nem tudtak elhelyezkedni. Az egészségügyi járulék havonta 6390 forint, amit csekken kell átutalni az adóhivatalnak.

Idén 18 milliárd forint önálló befizetés érkezett az adóhivatalhoz. A hatóság adataiból kiderül, hogy egyre többen tudják, fizetniük kell az orvosi ellátásért. Míg 2007-ben 132 ezer önkéntes fizető volt, 2011-re ez a szám több mint a duplájára nőtt. Aki nem fizet, azt figyelmezteti az adóhivatal. Linczmayer Szilvia, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szóvivője a Duna Híradójában elmondta, hogy abban az esetben, ha valaki elmulasztaná a járulékot megfizetni, az adóhivatal határozatot küld részére, amelyben visszamenőlegesen megállapítják a fizetési kötelezettséget, illetve a késedelmi pótlékot.

Novemberig csaknem 49 ezer ilyen határozatot postázott a hivatal, de az orvosi ellátás és a gyógyszertári vásárlás során is kiderülhet, ha valakinek nincs egészségügyi biztosítása.

forrás: Duna Híradó

Címkék: felsőoktatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 12:00, hétfő | Helyi

Múzeumok és Galériák Éjszakája Füleken.

A Múzeumok és Galériák Éjszakáját rendezik meg szombaton a felvidéki Füleken, a program központi témája Egyiptom lesz a szervező Füleki Vármúzeum.

2024. Május 13. 10:21, hétfő | Helyi

A hétvége eseményei!

Kigyulladt egy szemetes konténer egy tárolóban,Elhagyta az úttestet és egy fának ütközött egy személyautó,Gázolaj folyt az úttestre kis területen egy meghibásodott járműből.

2024. Május 13. 10:10, hétfő | Helyi

Versenybe szálltak önkéntes tűzoltóink.

Idén Salgótarjánban, a Baglyasaljai Tűzoltó gyakorlópályán került megrendezésre a Szent Flórián napi ünnepséggel egybekötött önkéntes és létesítményi tűzoltók versenye.

2024. Május 13. 08:00, hétfő | Helyi

Hideg reggel jön, de napközben már nem fogunk fázni.

Gomolyfelhős, napos időjárás várható. Jelentéktelen csapadékra késő délután, este van esély a délnyugati határ közelébe