Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. November 17. 15:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Fiatal szécsényi asztaliteniszezők sikere Egerben

Fiatal szécsényi asztaliteniszezők sikere Egerben

A szécsényi SZERVA SE játékosai a napokban Egerben vettek részt a Ruttkay Vilmos asztalitenisz emlékversenyen, melyet minden évben az újoncok számára bonyolítanak le.

A Heves Megyei Asztalitenisz Szövetség az Egri ÁFÉSZ egyesületével közös levezénylésű viadalán a négy hagyományos egyéni korosztályos versenyszámot idén egy összevont párossal egészítették ki. A küzdelmek során a Salamon István által felkészített versenyzők remekül szerepeltek, 3 arany, 4 ezüst és 2 bronzéremmel tértek haza.
Az elmúlt hétvégén Egerben a Kistályai úti Ruttkay csarnokban a tavalyi indulólétszámot felülmúló részvevő küzdött meg négy egyéni és egy összevont páros versenyszámban egymással az elsőségekért.
Újonc leány kategóriában kilenc fiatal állt asztalhoz, akiket a versenybíróság egy négy- és egy ötfős csoportba sorsolt be. Az “A” csoportban a szécsényi Kuris Kitti magabiztosan nyerte mindhárom mérkőzését és lett csoportelső. A “B” csoportban a szintén szécsényi Petrovecz Gitta egy kiélezett összecsapáson győzött csapattársa, Elischer Boglárka ellen, így végül három szécsényi leány is bejutott a legjobb négy közé. A keresztbejátszás során a Petrovecz Gitta-Herke Anna(Egri ÁFÉSZ), valamint az Elischer Boglárka-Kuris Kitti találkozó egyaránt az előbbiek 3:0 arányú győzelmével ért véget; a döntőt végül 3:1-re Elischer Boglárka nyerte meg.
Az összevont párosoknál 13 egység indult. Az elődöntőben(felső ág) a Kovács Gábor-Ispán Csaba szécsényi páros magabiztosan győzött a korábbi fordulóban a szintén szécsényi Elischer Boglárka-Kuris Kitti kettőst búcsúztató az egri Domoszlai Anna -Tripa Alexandra páros ellen. Az alsó ágon az egri Bátori Bence –Vas Bence, illetve a Petrovecz Gitta-Pál Balázs( szécsényi-hatvani) duó döntőbe való kerülésért vívott szép pontokkal tarkított mérkőzésén az alkalmi vegyespáros diadalmaskodott. A döntőben aztán a nagyobb játékerőt képviselő szécsényi Kovács Gábor-Ispán Csaba kettős szerezte meg a győzelmet.
Egyéniben a serdülő lányokat, fiúkat 13-13 fő, a szervezők három és négyfős csoportokba sorsolták be.
Lányoknál a szécsényiek közül a nyolc közé Petrovecz Gitta, Kuris Kitti (mindketten csoportelsőként a szerz.) valamint csoport másodikként Elischer Boglárka jutott. Az elődöntőben Petrovecz Gitta nyert, Kuris Kitti vereséget szendevett. A döntőt ugyan elvesztette Petrovecz Gitta, de így is dicséretes második, klubtársa Kuris Kitti pedig a harmadik helyezése.
A fiúknál a csoportküzdelmek során Kovács Gábor és Ispán Csaba az első helyen jutott fel a főtáblára. A két szécsényi fiatal ezt követően is remekül szerepelt, egészen a döntőig meneteltek, ahol Ispán Csaba mintha már az elején megelégedett volna az ezüstérmes helyezéssel, könnyedén megadta magát klubtársának Kovács Gábornak.
Az idei Ruttkay Vilmos utánpótlás asztalitenisz emlékverseny végeredménye:
Újonc leány egyéni:
1. Elischer Boglárka (SZERVA SE Szécsény) 2. Petrovecz Gitta (SZERVA SE Szécsény)
3. Kuris Kitti (SZERVA SE Szécsény) és Herke Anna (Egri ÁFÉSZ SC)
Összevont páros:
1. Kovács Gábor-Ispán Csaba (SZERVA SE Szécsény) 2. Pál Balázs-Petrovecz Gitta (Hatvani Econovum Akadémia SE-SZERVA SE Szécsény) 3. Domoszlai Anna-Tripa Alexandra (Egri ÁFÉSZ SC) és Bátori Bence-Vas Bence (Egri ÁFÉSZ SC)
Serdülő leány egyéni:
1. Tripa Alexandra (Egri ÁFÉSZ SC) 2. Petrovecz Gitta (SZERVA SE Szécsény)
3. Kuris Kitti (SZERVA SE Szécsény) és Domoszlai Anna (Egri ÁFÉSZ SC)
Serdülő fiú egyéni: 1. Kovács Gábor (SZERVA SE Szécsény) 2. Ispán Csaba (SZERVA SE Szécsény) 3. Gál Szabolcs (Egri ÁFÉSZ SC) és Vas Bence (Egri ÁFÉSZ SC)

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Vissza a kezdőlapra

Címkék: szécsény

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:18, hétfő | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.

2024. Május 06. 08:00, hétfő | Helyi

Szeles, de napos, meleg hétkezdet.

Csupán fátyol- és kisebb gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, zápor, zivatar kialakulásának minimális lesz az esélye.

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő