Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2014. Július 11. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Fiatal salgótarjáni öklöző sikere Mezőkövesden

Fiatal salgótarjáni öklöző sikere Mezőkövesden

Tizenkét klub mintegy hetven bunyósa vett részt a Mezőkövesden megrendezett 39. Matyó Kupa ökölvívó viadalon, ahol a Salgótarjáni Boksz SE (SBSE) három serdülő versenyzőt küldött szorítóba.

A hagyományos Matyó Kupán ezúttal is serdülők, juniorok és felnőttek léptek kötelek közé. Bár a rendezvényt kétnaposra tervezték, a helyszínen kiderült, hogy mivel többen visszamondták a részvételt, egy nap alatt minden helyezés sorsa eldőlhet.
A salgótarjániak közül Zámbó Róbert tudott nyerni. Az 52 kilós fiatalra egy kicsit nehezebb szlovák várt, de Botos Tibor tanítványa felülmúlva önmagát, magabiztosan verte riválisát. Remek elhajlásokkal és felütésekkel bizonyította érett versenyzését, teljesítménye alapján a serdülők mezőnyében őt választották meg a torna legjobbjának.
Csapattársai közül Botos Dávid (41 kg) és Danyi Dániel (52 kg) is szoros meccsen maradt alul.
- Maximálisan elégedett vagyok tanítványaim teljesítményével, látszott rajtuk a nyerni akarás – nyilatkozta Botos Tibor. – Zámbó zseniálisan bokszolt, megérdemelten kapta a legjobbnak járó serleget. A másik két fiú még sokat izgult, és bár harcosak, néha nem gondolkodnak és begörcsölnek. De már mindhárman otthonosan mozogtak a szorítóban, ami annak köszönhető, hogy az önkormányzat segítségével megkapott boksztermünkben van már saját szorítónk is, így a fiúk az edzéseken szokhatják a légkört.
Botos Tibor egyébként nem sokkal a kupa után az ifjúsági válogatottal Szerbiába utazott, hogy a hétvégén segítse a fiatalok munkáját. A nagyszabású viadalra az SBSE-ben nevelkedő Oláh Gergő is meghívást kapott, azonban gyomorproblémák miatt kénytelen volt lemondani a válogatottságot.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Programok

Címkék: öklöző

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 14:00, szombat | Helyi

Pünkösd - Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei.

Pünkösd alkalmából szentmiséket, istentiszteleteket tartanak országszerte. A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők vasárnap ünnepi liturgia keretében emlékeznek meg a Szentlélek eljöveteléről.

2024. Május 18. 13:43, szombat | Helyi

Egy régi történet: a Salgótarjáni Kohászati Üzemek – 1. rész: 1902-re a csúcson!

Borítóképen: Az egykori vasfinomító gyár és lakótelep látképe 1873-ból. A Salgó-Tarjáni Vasfinomító Társulat, vagy a Rimamurány—Salgó-Tarjáni Vasmű Részvény Társaság

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.