Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Április 14. 14:51, kedd | Helyi

Fényképek a falon

Fényképek a falon

A régi szép időkben, ünnepek alkalmából keretezett fényképet adtunk emlékbe. Így a megajándékozott otthonában az ajándék folyamatosan látható maradt. Mára ez a szokás a feledés homályba veszett.

Az együtt töltött felejthetetlen pillanatok emlékeit a digitális fotók alapján készülő vászonképek vették át. Sokkal mutatósabb megoldás, mint a hagyományos papírkép. Egy falra kész állapotú színvonalas dekorációs elemet nyerünk vele, amely az általunk választott felvétel alapján készül el.

Fénykép kiválasztása

Egyre jobb mobiltelefon van mindannyiunk zsebében. A készülékkel készített digitális képek szinte mindegyike alkalmas egy vászonkép elkészítéséhez. A selfie-zős kamerával vigyázni kell, mert azok általában kisebb felbontásban dolgoznak. A fényképek készítése során érdemes odafigyelni, hogy vakut is használjunk. A képek ezáltal élesebbek lehetnek. Ezen képek későbbi felhasználása akár egy vászonképhez lehet fontos. Lehet, nem bújik meg a zsebünkben a tökéletes felvétel, vagy egyszerűen csak nem egy személyes pillanatot ábrázoló képet keresünk. Ekkor érdemes segítségül hívni az internetes keresőt. Ezáltal is különleges pillanatokat ábrázoló felvételekhez juthatunk. Az érdekes, sok esetben akár fotós által készített felvételek szakértő kezek között vászonképpé válhatnak.

Minőségi paraméterek

Lehetőség van a nagyi féltve őrzött, fényképeket tartalmazó cipős dobozából is előhalászni egy régi papírképet. A kép a digitalizálás során új életre fog kelni, ha szükséges, még retusálni is lehet. A digitális felvétel felbontása határozza meg azt, hogy a felvétel milyen méretű vászonkép elkészítéséhez megfelelő. Szakmailag azt mondhatnánk, hogy 30 cm-ként van szükség 1000 pixelre. Tehát a 2 megapixeles kép, amely 2000x1000 pixelből áll, egy 60x30 cm-es vászonképhez elegendő. Családi fotók esetében - amelyek jellemzően beltérben készülnek - még más probléma is fel szokott merülni. Itt jellemzően a fényviszonyok nem megfelelőek. Szerencsénkre vannak lehetőségek, amelyekkel a képminőség is feljavítható.

Trükkök

Mint a modern technológia területén mindenhol, a vászonkép készítés esetében is vannak kisegítő lehetőségek. Ezt lényegében a fényképek szerkesztése, effektezése takarja. Szinte minden nap megjelenik egy új mobilos applikáció, amely segítségével saját kezűleg is javíthatsz a képiden. Az a világ már elmúlt, amikor Photoshopra volt szükség. Sok-sok ingyenesen használható alkalmazás közül ki kell választani a számodra legjobbat. A Snapseed egy egyszerűen kezelhető, ingyenes, jó kis program. Sokszor érdemes a felvételeken valamilyen effektet használni. Ideálissá teheted a kontrasztot, egyes részeket kiemelhetsz vagy akár el is homályosíthatsz.

Lássuk be, a digitális technológia téged is megfogott. A Vászonkép Szalon vászonfotó ötletei között olyan megoldásokat láthatsz, amelyet talán még soha nem gondoltál volna.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 05:34, péntek | Helyi

A felhőetetés okozta a dubaji heves esőzést?

Terjed a neten egy furcsa elmélet: tényleg a „felhőetetés” okozta a dubaji heves esőzést? Az Interneten már emberi beavatkozásnak tulajdonítják a dubaji esőzést, de a szakemberek árnyalták a képet.

2024. Április 19. 05:29, péntek | Helyi

Hszi Csin-ping májusi látogatása

Megbéníthatja a budapesti közlekedést Hszi Csin-ping májusi látogatása.

2024. Április 19. 04:58, péntek | Helyi

Rendkívüli sajtótájékoztató Salgótarjánban 2024. 04. 18.

Salgótarján - Becsó Zsolt országgyűlési képviselő sajtótájékoztatót tartott.

2024. Április 18. 17:40, csütörtök | Helyi

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)