Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. December 12. 07:45, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Fémtolvajok rendőrkézen

Fémtolvajok rendőrkézen

A Salgótarjáni Rendőrkapitányságra 2012. december 10-én érkezett az állampolgári bejelentés, hogy Zagyvapálfalva városrészben az egyik áruház mögötti területen több személy gyanúsan viselkedik.

A járőrök perceken belül a helyszínre értek, ahol hat személyt találtak, akik a náluk lévő kézikocsira felpakolt vas darabok beszerzéséről számlát, vagy egyéb okiratot bemutatni nem tudtak, azok származásával kapcsolatosan magyarázatot nem tudtak adni.
A rendőrök adatgyűjtés végeztek, melynek során megállapították, hogy a helyszínről előállított 16 éves fiú, a bejelentést megelőzően az áruház mögötti területen, az egyik lakóház telkére a kerítésen át bemászott. A területről vasállványokat, és különböző vas eszközöket - csövet, gömbvasat, síndarabot - adogatott ki társainak, akik azt
elszállították.
A fiú még ugyanezen a napon egy másik ingatlan nádfonatú kerítését is megbontotta, mely udvarból szintén vasanyagokat adogatott ki egyik – 21 éves férfi – társának. Ezt a fémet, azonban egy közeli helyen elrejtették azért, hogy majd azt később onnan elszállítsák. A lopással sértetteknek a személyek mintegy 50.000 Ft kárt okoztak. A rendőrkapitányságra előállított 16 éves ózdi – fiatalkorú - fiút és társát, egy 21 éves miskolci férfit lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Jelenleg a büntetőeljárás folyamatban van, melynek feladata a helyszínen lévő személyek szerepének tisztázása. A hatóság tagjai a fém tárgyak eltulajdonítására használt kézikocsit és az eltulajdonított fém tárgyak egy részét lefoglalta.

Címkék: fémtolvaj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.

2024. Május 17. 08:08, péntek | Helyi

Kövér László házelnök látogatása Salgótarjánban - 2024.05.16.

Ha az európai parlamenti (EP-) választáson bekövetkezik a normalitás, a békepártiak irányába való eltolódás, az ki fog hatni a világpolitikára is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

2024. Május 17. 08:00, péntek | Helyi

Viharos péntek!

Éjjel egyre nagyobb területen, pénteken pedig sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, valamint felhőszakadás és jégeső is kialakulhat.

2024. Május 17. 07:06, péntek | Helyi

A Nap körül keringenek a bolygók

481 éve, 1543. 05. 17-én történt, hogy Nikolaus Kopernikusz lengyel csillagász megjelentette könyvét, mely szerint a Nap körül keringenek a bolygók.