Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Május 13. 13:30, kedd | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Felzárkóztatási programot indított romáknak az SMS

Felzárkóztatási programot indított romáknak az SMS

Roma felzárkóztatási programot indított a Seres Mária Szövetségesei (SMS) - jelentette be a párt vezetője Nyíregyházán.

Seres Mária azt mondta, a Nyissunk Európa felé című program abban segít, hogy azok, akiket nem tud felvenni a hazai munkaerőpiac, külföldi munkavállalással próbálkozhassanak meg. Az SMS a munkához jutáshoz elengedhetetlen nyelvismeret megszerzésében segít önkéntesek bevonásával a Nógrád megyei Mátraverebélyen és több környező településen.
A nyáron kezdődő intenzív nyelvoktatási program elsősorban a képesítéssel rendelkező roma embereknek nyújt segítséget, akik megfelelő nyelvtudás birtokában esélyt kapnak arra, hogy a hazai közfoglalkoztatás helyett tisztességes európai bérért dolgozhassanak az Európai Unióban - fogalmazott a Mátraverebély polgármesteri tisztségét is betöltő politikus.
A miskolci nyomortelepek felszámolásáról szóló múlt heti miskolci döntéssel kapcsolatban Seres Mária azt mondta, az SMS nem szeretné, ha ez más városok kedvét is meghozná a problémás családok kitelepítésére. Ehelyett az oktatást kell előtérbe helyezni, amivel jobban lehetne segíteni a hátrányos helyzetben lévő embereken - tette hozzá.

Címkék: sms

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:15, szombat | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárjára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák