Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. December 01. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Felújították a bölcsődét Balassagyarmaton

Felújították a bölcsődét Balassagyarmaton

Balassagyarmat az egyetlen Nógrád megyei város, ahol önkormányzati bölcsődét tart fenn, de a régióban is csak hat ilyen intézmény működik.

Az Észak-magyarországi Operatív Program (ÉMOP) támogatásával 80 millió forintból újították fel a balassagyarmati bölcsődét. Balassagyarmat az egyetlen Nógrád megyei város, ahol önkormányzati bölcsődét tart fenn, de a régióban is csak hat ilyen intézmény működik.
Az 56 férőhelyes bölcsődében felújították a helyiségeket, akadálymentesítették az épületet, tornaszobát és fedett teraszt alakítottak ki. Kibővítették az egyik emeleti foglalkoztatót is, itt, 30 négyzetméteresre növelt gyermekszobában részleges integrációt alakítottak ki egy hat fős, sérült gyerekekből álló csoport számára. Nem maradt el az eszközbeszerzés sem, különös tekintettel az udvari eszközökre, mivel azok nem feleltek meg az előírásoknak. Összesen 1500 eszközt szereztek be a kicsik számára.
A pályázati forrás felhasználásával felújították az eddigi, balesetveszélyes járdát, és hiányt pótolva, három parkolóhelyet is kiépítettek, közülük egyet mozgáskorlátozottaknak tartanak fenn.

Címkék: bölcsőde

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:00, kedd | Helyi

Újabb egyetemi megállapodást kötött a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum.

A tanév végéhez közeledve a technikumi diákokat a vizsgák, a továbbtanulás illetve az elhelyezkedési lehetőségek foglalkoztatják leginkább.

2024. Április 16. 08:55, kedd | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 16. 08:25, kedd | Helyi

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában.

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 16. 08:00, kedd | Helyi

Erős lehűlés jön esővel, széllel.

Északon és a Dunántúlon sokfelé számíthatunk tartós esőre, délen és keleten a napos-gomolyfelhős időben inkább záporok, délkeleten néhol zivatarok valószínűek.