Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Július 31. 07:13, szerda | Belföld
Forrás: mti/Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Felújítják a strandokat a Dunakanyarban

Felújítják a strandokat a Dunakanyarban

Ebben a szezonban a dunakanyari strandok jó részét felújítják, elsőként a verőcei lett kész, de a nagymarosi, majd a zebegényi is sorra kerül

- közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden Verőcén. Rétvári Bence - aki a térség KDNP-s országgyűlési képviselője - a verőcei szabadstrand átadóünnepségén arról beszélt, hogy mindenkinek modern és korszerű körülményeket szeretne biztosítani a kormány a strandoláshoz.

Mint mondta, a megújult strand családbarát, mert megtalálható benne minden, ami ahhoz kell, hogy a család különböző generációi jól és biztonságban érezhessék magukat: egyebek mellett pelenkázó, árnyékolók, strandröplabdapálya és szabadtéri kondipark.

Kitért arra is, hogy a Dunakanyarban és a Börzsönyben a Kisfaludy-program keretében egyre több szálláshely újult meg, más kormányzati támogatásokból pedig egyre több turisztikai látványosság is megépül. Kiemelte ezek közül a megújuló turistaházakat, az épülő bicikliutakat és a börzsönyi kisvasutat.

Grauszmann György, Verőce polgármestere (független) elmondta, a település a Kisfaludy-program keretében elnyert 100 millió forint vissza nem térítendő támogatásból újította fel a szabadstrandot, amelyben megújultak a zöldfelületek, szabadtéri színpadot alakítottak ki, lecserélték a burkolatokat, új közvilágítást, kerékpártárolót kapott a létesítmény, és kiépült egy térfigyelő rendszer is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.