Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2013. Október 17. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fellendülésre utaló jeleket adott az európai autóipar

Fellendülésre utaló jeleket adott az európai autóipar

Több, mint két éve nem látott mértékben ugrottak meg a szeptemberi autóeladások Európában, különösen Spanyolországban mutat javulást az adat, ahol a kormány külön ösztönző programmal élénkítette a keresletet. Az Európai Autógyártók Szövetségének jelentése szerint 5,5 százalékkal 1,19 millióra emelkedett az új autók eladási szintje, így az év eddigi 9 hónapjának visszaesése 4 százalékra mérséklődött.

Egyes cégekre lebontva a Renault és a Daimler mutatta a legjobb teljesítményt, előbbi 22, utóbbi pedig 12 százalékos eladás-növekedést tudott felmutatni az előző év azonos időszakához képest, de a régiós piacvezetőnek számító Volkswagen is 5,8 százalékkal több autót adott el, mint egy éve. A wolfsburgi cégnél a névadó márka iránt 2,1, az Audi járművek iránt 3,2, a Skoda autók iránt pedig 17 százalékkal ugrott meg a kereslet, míg a Renault-nál a román Daciából 40 százalékkal többet sikerült eladni. Érdemes még kiemelni a BMW-t is, a luxusautókat gyártó cég 6,4 százalékos növekedést tapasztalt Európában.

Területi bontás szerint a legnagyobb mértékben Spanyolországban ugrott meg az autóvásárlási kedv, ahol 29 százalékkal több járművet adtak el az egy évvel ezelőtti szintnél, itt ugyanis a kormány vásárlás esetén 2000 eurós kedvezményt nyújt az ösztönzőprogram keretében, hogy élénkíteni tudja autóiparát. Emellett érdemes még kiemelni Nagy-Britanniát, ahol 12 százalékos volt a bővülés, míg a legnagyobb piacnak számító Németországban 1,2 százalékos visszaesést tapasztaltak - számoltak be róla a Quaestor elemzői.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.

2024. Május 08. 07:42, szerda | Belföld

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti