Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Február 01. 06:12, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Felkészültek a magyar kórházak a koronavírusra

Felkészültek a magyar kórházak a koronavírusra

A kórházak felkészültek a koronavírussal kapcsolatos szakmai protokollok és eljárásrendek végrehajtására - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken az MTI-vel.

Közleményük szerint Magyarország meghozott minden szükséges járványügyi megelőző intézkedést a koronavírusos fertőzésekkel kapcsolatban és felkészült az esetleges betegek ellátására. Ennek részeként pénteken az Emmi Egészségügyért Felelős Államtitkársága által kezdeményezett megbeszélésen a kórházak képviselői, fenntartói és a háziorvosok szakmai szervezetei részletes és szakszerű tájékoztatást kaptak Müller Cecília országos tisztifőorvostól a Nemzeti Népegészségügyi Központ eljárásrendjéről.

Az egészségügyi intézmények fenntartói és a háziorvosi alapellátást képviselő szakmai szervezetek is egyhangúlag jelezték, hogy felkészültek és messzemenően együttműködnek az eljárásrend betartásában.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a szakmai protokolloknak megfelelően ajánlásokat fogalmaz meg az egészségügyi intézmények, a kórházak, a háziorvosok számára és koordinálja a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy megelőzzék a koronavírus-fertőzéseket Magyarországon - áll az Emmi közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.