Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2023. Szeptember 21. 17:30, csütörtök | Helyi sport
Forrás: MTI/M4SPORT

Feljebb is kipróbálná magát a ralibajnok Vincze Ferenc.

Feljebb is kipróbálná magát a ralibajnok Vincze Ferenc.

Második abszolút bajnoki címének megszerzése után jövőre feljebb lépne, Európa-bajnoki futamokon is szeretne elindulni Vincze Ferenc raliversenyző.

Az M4 Sport stúdiójában úgy nyilatkozott, hogy már két éve tervezgetik az Eb-szereplést, de anyagi vonzata miatt ez eddig nem jött össze.
"Nagyon bízom benne, hogy jövőre, ha nem is az összesen, de pár futamon rajthoz tudunk állni. Nagyon jó lenne megmérettetni magunkat különböző országokban, más versenyzőkkel is. Egy kicsit már följebb kellene lépni" - mondta.

Navigátorával, Percze Nándorral másfél hete, a Győr-ralin, az ob utolsó előtti, ötödik futamán biztosította be összetettbeli elsőségét. A feladat az volt, hogy két ponttal szerezzenek többet, mint a Turán Frigyes, Farnadi Ágnes kettős. Vinczéék másodikak, Turánék ötödikek lettek.
A friss bajnok, aki 2019 után lett ismét a legjobb, elárulta, hogy nagyon nehéz volt így versenyezni, de mentálisan készen kell ilyen feladatra is állni.
"Azt gondolom, hogy teher alatt is tudni kell versenyezni. Én próbálok, meg szerintem viszonylag tudok is teher alatt versenyezni, az évek során sokszor voltam már ilyen szituációban, és sokszor jól ki tudtam belőle jönni. Picit a saját tempónk alatt kellett teljesítenünk, és az sem a legjobb dolog, mert akarva-akaratlanul a koncentrációnk egy picit elveszik. Néha több hiba jön ezzel" - vélekedett.

Vincze felelevenítette, hogy az első versenyükön, amely murván zajlott Székesfehérvár környékén, másodikak lettek, pedig ő ezen a felületen nem igazán jó, majd a másodikon az első gyorsasági szakaszt megnyerték úgy, hogy nem is érezték jónak a menetet, és ezekből arra következtettek, hogy az egész idény során jó lehet majd a tempójuk. A Salgó-rali "első körét meghúzták", nagyobb különbség alakult ki, "onnantól pedig kicsit már a taktikázás ment".
"Görcsmentesen csináltuk a versenyeket és jöttek a jó helyezések" - tette hozzá.
Vincze Ferenc hat idényt töltött a lemagasabb osztályban, ez idő alatt 36 futamból 32-n célba ért és 29 dobogós helyezést ért el. Szerinte a sikeres szereplésnek több összetevője van, "kell hozzá szerencse is, viszonylag megfelelő tudás, felkészülés, higgadtság, összpontosítás, jó navigátor, illetve jó csapat".
"Azt gondolom, sokszor megfelelő pillanatokban jobban oda tudunk figyelni, mint az átlag" - mondta.

Méltatta navigátorát, akit jó pszichológusnak nevezett, illetve kiemelte, hogy a környező országokéhoz képest erős a magyar bajnokság.
A rali ob záró versenyére, a nyíregyházi rali Európa-bajnoki (ERC) futam keretében kerül sor október 6. és 8. között. A Rally Hungary-re már bajnokként megy majd a Skoda Fabia R5-tel versenyző páros.
"A cél, hogy kiautózzuk azt a saját tempót, amit egy picit muszáj volt elfojtani szinte az egész év során. Nyomni kell a gázt, nincs rajtunk teher" - szögezte le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 16. 12:15, vasárnap | Helyi sport

Kajak-kenu Eb - Kopasz ezüst-, a női kajak páros bronzérmes.

Kopasz Bálint címvédőként ezüstérmes lett vasárnap K-1 1000 méteren a szegedi gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokságon, a Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara kajak kettes pedig bronzérmesként zárt 500 méteren.

2024. Június 16. 08:44, vasárnap | Helyi sport

Vizes Eb - Aranyérmes a magyar nyíltvízi váltó.

A Szimcsák Mira, Fábián Bettina, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összeállítású magyar csapat aranyérmet nyert szombaton a nyíltvízi úszók váltóversenyében a belgrádi vizes Európa-bajnokságon.

2024. Június 16. 08:33, vasárnap | Helyi sport

EURO-2024 - Svájctól elszenvedett vereséggel rajtoltak a magyarok.

A gyenge első félidei produkció miatt a magyar labdarúgó-válogatott 3-1-es vereséget szenvedett szombaton a svájci csapattól a németországi Európa-bajnokság A csoportjának kölni mérkőzésén, a nyitófordulóban.

2024. Június 16. 08:25, vasárnap | Helyi sport

Kajak-kenu Eb - Két arany, egy ezüst és egy bronz a délutáni magyar mérleg.

A szombat délutáni döntőkben két arany-, valamint egy-egy ezüst- és bronzérmet gyűjtöttek a házigazda magyarok a szegedi gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokságon.