Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Március 04. 08:44, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Felfüggesztett szabadságvesztés bódult vezetésért és kábítószer birtoklásáért

Felfüggesztett szabadságvesztés bódult vezetésért és kábítószer birtoklásáért

A Salgótarjáni Járási Ügyészség kábítószer birtoklása és bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat egy 30 éves férfi ellen, aki többféle bódító hatású szer fogyasztása után vezette gépkocsiját.

A vádlottat 2018 áprilisában vonták közúti ellenőrzés alá a 21. számú főút bátonyterenyei útszakaszán, ahol Pásztó felől Salgótarján irányába vezette további három utassal terhelt személygépkocsiját.

A rendőri igazoltatás során a gépjárművezető mellett, a középkonzolban elhelyezett hamutartóból három darab kábítószergyanús anyaggal szennyezett alufóliadarab, míg az egyik tárolórekeszből egy szívószál került lefoglalásra, ezért a vádlottat vér- és vizeletminta vétele céljából előállították a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságra.

A vádlott vérmintájából AKB-48F hatóanyag volt kimutatható, amely a hasis és marihuána hatóanyagához hasonló hatású, mesterségesen előállított vegyület, ún. szintetikus kannabinoid, amely kábítószernek minősül. Ugyanakkor mind a vádlott szervezetéből, mind a gépjárműből lefoglalt alufóliadarabok és szívószál felületéről kimutathatók voltak katinon típusú új pszichoaktív anyagok is.

A vádlott így gépjárművezetőként kábítószer és új pszichoaktív anyagnak minősülő vegyület által előidézett bódult állapotban vett részt a közúti közlekedésben, ezért a Salgótarjáni Járási Ügyészség bódult állapotban elkövetett járművezetés és kábítószer birtoklása miatt emelt ellene vádat.

A Salgótarjáni Járásbíróság a vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – 1 év 3 hó felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki halmazati büntetésként, és 1 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől, valamint a bódító hatású szerrel szennyezett, a vádlottól lefoglalt tárgyakat elkobozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:15, péntek | Helyi

Karate Eb - Megvan a magyar csapat.

Kihirdették a magyar válogatott keretét a május 8. és 12. között sorra kerülő zadari karate Európa-bajnokságra.

2024. Április 26. 08:40, péntek | Helyi

Társadalmi összefogással Nógrád tisztaságáért!

A Nógrád vármegyei rendőröknek is fontos a környezetük védelme, ezért csatlakoztak a TeSzedd! kampányhoz.

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.