Városlista
2021. április 18, vasárnap - Andrea

Hírek

2021. Április 07. 09:55, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főőügyészség

Felfüggesztett börtönt kapott a végrehajtót fenyegető férfi

Felfüggesztett börtönt kapott a végrehajtót fenyegető férfi

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádemelése nyomán a bíróság 1 év, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a 38 éves férfit,

aki megöléssel fenyegetett meg egy végrehajtó-helyettest Salgótarjánban, a számára sérelmes végrehajtási cselekmény miatt.

A vádlott bankszámlára érkező jövedelmére végrehajtási eljárás folyt, a férfi ezért ügyfélfogadási időben megjelent az eljáró végrehajtó irodájában, ahol bejelentette, hogy másnap bankszámlájára az őt megillető pénzbeli ellátások érkeznek, és kérte, hogy a végrehajtó-helyettes a bankszámlát oldja fel az inkasszó alól, legalább addig, amíg felveszi a pénzösszeget.

Mivel erre nem került sor és a vádlott a pénzbeli ellátásokat nem tudta felvenni másnap, a tartósan beteg kisgyermekét karjában tartva, feldúlt állapotban megjelent a végrehajtói irodában, és fenyegetni kezdte a végrehajtó-helyettest közölve, hogy „kinyírja”, elvágja a torkát, ha az inkasszót nem vonja vissza.

A vádlottat az irodából ki akarták küldeni, de a felszólításnak nem tett eleget, továbbra is a sértett megölésével fenyegetőzött, majd öngyilkosságot helyezett kilátásba, végül azt, hogy kisgyermekét otthagyja az irodában.

A férfi csak akkor hagyta el az irodát szitkozódva, hangosan káromkodva, miután közölték vele, hogy rendőri intézkedést kérnek. Az inkasszó visszavonását így nem sikerült elérnie.

A bírósági végrehajtó és helyettese hivatalos személy, ezért a férfi ellen a Salgótarjáni Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

Az ügyben eljáró Salgótarjáni Járásbíróság a vádlottat az ügyészi indítvánnyal egyezően, 1 év, a végrehajtásban 2 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 13:29, péntek | Helyi

Kábítószert birtokolt a járművezetéstől eltiltott férfi

A 24 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki a pásztói rendőrök, valamint szabálysértési eljárást is kezdeményeztek vele szemben.

2021. Április 16. 12:41, péntek | Helyi

Lányával ment lopni az anya – letartóztatásba került

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 32 éves nőnek a letartóztatását,

2021. Április 15. 15:15, csütörtök | Helyi

Ittasan kötötte el a buszt a fiatalkorú lány

A fiatalkorúak ügyeiben eljáró Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a fiatal lány ellen, aki ittasan betörte egy busz ablakát, és azzal többszáz métert közlekedett is Mátraterenyén.

2021. Április 15. 15:07, csütörtök | Helyi

Engedély nélkül tartott lőfegyvert és lőszereket otthonában

Az 56 éves ecsegi férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.